joi, 18 aprilie, 2024

Edi Iordănescu este principalul favorit pentru preluarea naționalei U21 a Romaniei

Distribuie:

Publicat:

Federația Română de Fotbal are de ales dintre doi candidați pentru înlocuirea lui Mirel Rădoi la echipa U21: Edi Iordănescu și Adrian Mutu. Și decizia trebuie luată rapid: până la 17 decembrie, scrie Mediafax.

Prima variantă e antrenorul de la Gaz Metan Mediaș, care oricum nu se află în relații foarte bune cu conducătorii săi și e dispus să ajungă la o înțelegere de reziliere a contractului în condiții amiabile. Ultimul meci al ardelenilor este pe 20 decembrie, însă Comitetul Executiv trebuie să ia o decizie cu trei zile mai devreme. Data limită de numire a noului selecționer este 17 decembrie.

Nu s-ar fi numit acum selecționerul dacă data meciurilor de la tineret în martie 2020 nu s-ar suprapune cu partidele de baraj cu Islanda și, posibil, următorul adversar. Mai ales că la Jocurile Olimpice echpa va fi condusă de Mirel Rădoi. ”Dacă a mers varianta Rădoi, acum vom merge pe același profil de selecționer: mai puțin experimentat, dar școlit și cu mult entuziasm în practicarea meseriei.” , a declarat o sursă federală pentru prosport.ro. Varianta Mutu este luată în calcul ca a doua opțiune.

A treia variantă, Marius Măldărășanu, venită din partea lui Marius Burcă, președintele de la Metaloglobus și membru în Comitetul Executiv, a ieșit din calcule definitiv. ”Are 8 meciuri la Astra și 14 la Metaloglobus, cam puțin pentru a fi selecționer. În general, luăm în calcul antrenorii tineri care se descurcă bine la licențele UEFA pe care le facem în cadrul FRF. De exemplu, Mutu e de o seriozitate exemplară la cursuri, în ciuda a ceea ce ar crede unii.” , a precizat aceeași sursă federală.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img