News Flash:

EdJust la Vaslui

22 Februarie 2016
1206 Vizualizari | 0 Comentarii
Cu sprijinul Clublui Rotaract, derularea proiectului EdJust la Vaslui, a fost un real succes! Reprezentantii, Alexandra Prajica, Madalina Enea, Anca Gavriluta si avocatul Ioan Mancas, au tratat cele mai importante infractiuni cu care se confrunta adolescentii din ziua de azi, reliefand aspecte practice si captand atentia elevilor din cele trei institutii de invatamant.

Primul seminar de educatie juridca, a fost sustinut in cadrul Liceului ”Mihail Kogalniceanu” din Vaslui, prilej cu care beneficiarii, au primit explicatii vis-à-vis de implicatiile unor infractiuni precum: luarea si dare de mita, furtul, talharia, traficul de persoane, consumul de droguri sau violul, explicandu-se importanta identificarii si omisiunii practicarii lor.

In celelalte doua institutii de invatamant, abordarea a fost de o maniera diferita, beneficiarii fiind de varste mai mici si chiar cu probleme speciale (cazul scolii ”Elisabeta Polihroniade” din Vaslui). Astfel, celor 80 de elevi, li s-au exemplificat o serie de infractiuni precum, lovirea sau alte violente, incaierarea, hartuirea, razbunarea, falsul in inscrisuri oficiale, amenintarea si legitima aparare.

Ca rezultanta a impactului social al derularii proiectului in judetul Vaslui, coordonatorii au primit deja propuneri de la profesori, studenti ai altor facultati de drept, dar si juristi, pentru derularea proiectului in diferite orase ale Romaniei.  In perioada ce urmeaza, EdJust, va merge la Botosani.

Proiectul ce-l are ca formator pe judecatorul CSM, Cristi Danilet, este realizat de catre Facultatea de Drept din Iasi si Asociatia Stundetilor la Drept, si are in vedere facilitarea cunoasterii de catre elevi a unor cunostinte generale de drept si realizarea importantei componentei juridice din viata lor.

clublui rotaract
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1114 (s) | 24 queries | Mysql time :0.035207 (s)