joi, 18 aprilie, 2024

Eduard Popica, prefectul judetului Vaslui si-a dat demisia de onoare : “A fost o onoare să îmi servesc țara și pe vasluienii mei dragi. O experiență pe care o voi purta in suflet ca pe cel mai prețios dar”!

Distribuie:

Publicat:

In conferinta de presa din aceasta dimineata, Eduard Popica, prefectul judetului Vaslui si-a anuntat demisia. Este prima demisie din Romania a unui prefect dupa intrarea liberalilor la guvernare . Mandatul prefectului Popica s-a intins pe o perioada de 2 ani si a fost unul incarcat de actiuni: 

“Este o demisie de onoare! Am înţeles să fac acest lucru pentru că Guvernul de care am fost susţinut şi care a susţinut toate proiectele judeţului în ultimii doi ani şi jumătate tocmai a fost demis. Plec cu sentimentul datoriei împlinite!”.

 

In motivarea deciziei sale, Eduard Popica a spus ca pleaca de la Institutia Prefectului Judetului Vaslui impacat cu sine si cu gandul ca institutia pe care a condus-o in ultimii doi ani jumatate a devenit mai transparenta si mai deschisa catre populatie.

 

“In cei doi ani și cinci luni de mandat pot afirma cu responsabilitate ca am avut o conduita transparentă, iar Instituția Prefectului județul Vaslui a fost cea mai vizibila instituție din județ.

Am interacționat și am căutat in permanenta soluții la rezolvarea problemelor cetățenilor din județ in limitele legii.

Am reușit sa redau adevarata importantă celui mai mare punct de frontiera de la Est – Albița-reabilitand întreaga infrastructura rutieră, degradata de ani buni.

Am făcut toate demersurile pentru deschiderea unui punct de recoltare a sângelui la Vaslui. Spațiul este amenajat și ne aflam in faza de achiziție a aparaturii medicale. In perioada următoare va fi deschis și acest punct.

Am făcut demersuri la Ministerul Dezvoltării, obținând finantari pentru mai multe proiecte de infrastructura din județ.

La nivel de serviciu public de permise auto și Înmatriculări autovehicule am reușit sa reducem perioada de susținere a examenului pentru obținerea permisului de conducere, proba traseu, de la aproape 5 luni la o luna.

De asemenea, am deschis un ghișeu unde sunt preluate toate cererile la liber.

Spun ca am gestionat bine orice situație de urgentă, fie ca a fost vorba de inundații sau cod roșu de ninsori, fie plan roșu de intervenție la accidente rutiere și incendii.

Am demonstrat ca tinerețea nu reprezintă un impediment in a manageria o instituție chiar și la cel mai înalt nivel.

 

Cu aleasa considerație,

Eduard-Andrei POPICA

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img