joi, 25 aprilie, 2024

Efectele benefice ale mierii de Manuka

Distribuie:

Publicat:

Produsa in Noua Zeelanda, mierea de Manuka aduce o serie de beneficii intregului organism, gratie calitatilor sale antibacteriene care ajuta la vindecarea rapida a ranilor si la tratarea infectiilor.

Mierea de Manuka este recunoscuta si folosita pentru proprietatile sale curative inca de pe vremea primilor colonisti europeni sau in triburile Maori, dinainte ca acestea sa fie cercetate si cunoscute in mod oficial.

Ce este mierea de Manuka?

Este o miere unica in lume, obtinuta din floarea arborelui de Manuka din insulele salbatice de pe teritoriul Noii Zeelande, cu un gust asemanator cu eucaliptul. Este recomandata pentru tratarea multor afectiuni, gratie proprietatilor sale antivirale, antioxidante, antibacteriene si antiinflamatorii. 

Pentru ce afectiuni este recomandata

Orice tip de miere are proprietati antibiotice, putand proteja organismul impotriva bacteriilor. Mierea Manuka este folosita pentru tratarea ranilor, a taieturilor, a arsurilor, grabind procesul de vindecare. De asemenea, echilibreaza pH-ul pielii, ajuta la indepartarea tesutului mort al pielii, previne infectiile si racelile, protejeaza dintii impotriva placii bacteriene, amelioreaza simptomele gripei si previne aparitia afectiunilor sistemului digestiv.

Cum poate fi consumata

Mierea de Manuka se consuma la fel ca o miere obisnuita, avantajul fiind acela ca are un indice glicemic mai scazut. O poti folosi si ca indulcitor, avand grija sa nu o adaugi in apa fierbinte, deoarece isi pierde din calitati. Pentru a-ti spori imunitatea, consuma 2 lingurite dimineata si seara, cu 15 minute inainte de masa. Mierea de Manuka poate fi folosita si in tratamentele de infrumusetare, in componenta diverselor masti pentru fata si ten, avand rol de hidratare. 

sursa: clickpentrufemei.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img