vineri, 29 martie, 2024

Efectele magice ale dragostei asupra corpului nostru

Distribuie:

Publicat:

Cand spunem ca dragostea este frumoasa, ei bine, chiar e grozava! Iata dovada efectelor acestui sentiment asupra corpului uman. Dragostea schimba modul de functionare a corpului dumneavoastra, inclusiv creierul, ochii, mainile, pielea, inima, abdomenul sau stomacul.

Stim deja care sunt unele efecte. De exemplu, atunci cand spunem ca inima bate. Ritmul cardiac se modifica in momentul unei intalniri. Un ritm ridicat care va permite sa va confruntati cu situatia la maximul abilitatilor dumneavoastra. Creierul nu este scutit nici el de acest val de iubire. Din cauza oxitocina, imaginea sufletului pereche prinde contur. Este hormonul fericirii! Atunci cand creierul va lasa, puteti, de asemenea, sa va luati la revedere de la maini. Amintiti-va acel moment in care simtiti ca mainile devin umede… Iubirea este un sacrificiu care merita trait.

Cea mai buna dieta nu este cafeaua magica, este o dragoste buna. Cand aveti sentimente, o pierdere flagranta a poftei de mancare se instaleaza, la fel ca faimoasii fluturi in stomac. Conform unui studiu stiintific realizat de Eckward Hess, pupilele noastre se dilata pana la 45% atunci cand ne simtim atrasi de cineva. Stiinta ne invata de asemenea ca instinctul de protectie creste din cauza iubirii, conform datelor furnizate de Universitatea din Florida. 

In cele din urma, apare un aspect fizic mai vizibil atunci cand sunteti indragostit. Devii rosu ca o rosie. E dificil in aceste conditii sa va ascundeti sentimentele! Deci, data viitoare cand observati aceste simptome, nu scuzati nici o boala sau infectie. E doar dragostea care bate la usa!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img