vineri, 29 martie, 2024

Efectul devastator pe care il are consumul moderat de alcool asupra organismului nostru

Distribuie:

Publicat:

Pana acum, se credea ca afectiunile sunt asociate numai cu consumul ridicat de bauturi alcoolice. O cercetatoare de la Universitatea din Otago, Noua Zeelanda, a realizat o serie de analize, cu scopul de a afla legatura dintre consumul de alcool si aparitia anumitor tipuri de cancer. Rezultatele studiului publicat in revista Addiction au aratat ca nu mai putin de 7 tipuri de cancer pot fi asociate chiar si cu consumul moderat de bauturi alcoolice: cancerul de ficat, cel de gura, de gat, de laringe, de esofag, de colon, de intestine si cel de san, potrivit descopera.ro.

Desi alcoolul nu este singura cauza a acestor boli, s-a dovedit ca substanta se afla insa printre principalii factori care determina aparitia lor. De asemenea, specialista neozeelandeza a notat in studiul sau ca afectiunile mentionate anterior sunt intalnite in proportie de 5,8% in randul pacientilor diagnosticati cu cancer la nivel mondial.

Concluzia la care a ajuns Jennie Connor se bazeaza pe cercetari realizate de-a lungul a cateva decenii de specialistii World Cancer Research Fund, International Agency for Research on Cancer , World Health Organization si alte grupuri si asociatii cu activitate in domeniul prevenirii aparitiei cancerului. In cadrul acestor investigatii s-au determinat, de asemenea, legaturi inca neclare intre consumul de bauturi alcoolice si aparitia cancerului de piele, de prostata si de pancreas.

,,Cele mai mari riscuri sunt asociate cu consumul crescut de alcool, insa afectiunile pot fi corelate si cu consumul redus si moderat de alcool, datorita distributiei alcoolului in randul populatiei”, a declarat Jennie Connor pentru The Guardian. Cercetatoarea sustine ca actiunile organizate cu scopul de a determina reducerea consumului de alcool ar trebui indreptate inspre toti cei care au acest obicei si sa nu fie axate doar pe diminuarea numarului celor beau in cantitati mari, in mod frecvent.

De fapt, acest studiu sugereaza ca persoanele care fumeaza sau beau in mod constant, au o viata sedentara si sunt supraponderali prezinta riscuri ridicate de a dezvolta o forma de cancer. Totodata, specialista neozeelandeza estimeaza ca reducerea drastica a consumului de tutun si alcool si practicarea activitatilor sportive ar face ca numarul diagnosticarilor cu cancer sa scada cu 70% in SUA.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img