joi, 28 martie, 2024

Şeful CJ Vaslui, despre revenirea la şefia Protecţiei Copilului a directorului acuzat de cheltuieli uriaşe nejustificate: „Nu băgaţi în seamă tembelismele din presă“

Distribuie:

Publicat:

Consiliul Judeţean Vaslui a votat ieri, 26 aprilie, revenirea în funcţia de director general al Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui a lui Ionel Ştefănică Armeanu, cel care s-a îmbolnăvit subit după un control al Curţii de Conturi în urma căruia au fost evidenţiate grave nereguli în privinţa cheltuirii banilor publici. Armeanu a fost suspendat din funcţie, aflându-se în concediu medical din noiembrie 2017, scrie adevarul.ro

Consiliul Judeţean Vaslui a votat cu majoritate de voturi revenirea în funcţia de director al lui Ionel Ştefănică Armeanu, singurii care au votat împotrivă şi s-au abţinut fiind consilierii liberali. Armeanu urmează a-şi relua activitatea la conducerea DGASPC Vaslui începând cu 5 mai 2018, urmând a fi remunerat cu un salariu de 12.445 lei.

Singurul consilier care a îndrăznit să deschidă o discuţie în legătură cu revenirea lui Armeanu la conducerea Protecţiei Copilului a fost un consilier PSD, Gheorghe Croitoru. ”Domnule preşedinte, am constatat că domnul Armeanu, fostul şi viitorul director al Protecţiei Copilului Vaslui, revine după o lungă perioadă de convalescenţă. Au fost nişte materiale”, a invocat consilierul Gheorghe Croitoru. ”Dacă vă referiţi la materialele din presă, nu le băgaţi în seamă. Sunt scrise de nişte tembeli. Nu băgaţi în seamă tembelismele din presă”, a declarat Buzatu în plenul şedinţei.

Un control al Curţii de Conturi efectuat în 2017 la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, cel mai mare angajator al judeţului, a arătat cum s-au tocat fonduri publice uriaşe fără justificare şi discreţionar, instituţia ajungând, în toamna anului trecut în pragul falimentului.

sursa:adevarul.ro
 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img