marți, 19 martie, 2024

Einstein din Vaslui descopera o noua teorie abacadabra

Distribuie:

Publicat:

 

Florin Cociuban denumit "Einstein din Vaslui", arunca in urma cu doi ani, in lumea stiintifica, o provocare nemaiauzita care sustinea ca viteza luminii nu este absoluta, ba mai mult, poate fi depasita. Pe aceasta tema a scris si "Teoria unificatoare a cantarelor".

 

Contrazis de unii profesori de fizica, dar aprobat, partial, de altii, Florin Cociuban, si-a explicat teoria intr-un mod original si personal. Cociuban a vorbit despre campul de forta al materiei, pe care ar trebui sa-l intelegem prin ochii lui. A explicat acest camp prin faptul ca, oricat te-ai chinui, de pilda, sa scoti miezul dintr-o piatra fara sa pui nimic la loc, nu vei reusi.

 

Acum, vasluianul vine cu o alta teorie care ar da matematica peste cap, referitoare la "pi", constanta matematica a carei valoare este raportul dintre circumferinta si diametrul oricarui cerc.

 

Tanarul introduce doua noi notiuni, patratul de centrul 1 si patratul de centru 4. Spune ca "aceste patrate ar trebui sa inlocuiasca numele transcedente si irationale astfel incat orice dimensiune a unui cerc sa poata fi masurata exact".

 

Tot el spune ca valoarea exacta a lui "pi" este 3,1415625. "Aceasta valoare reiese din cunoasterea patratului, dar si din modul in care trebuie masurat cercul. De exemplu: la un diametru de 36 cm: 36×5=180/4=45×25=1125/10=112,5+0,53%. Deci, sa fiu mai clar, diametrul oricarui cerc se inmulteste cu 5, rezultatul se imparte la 4, rezultatul astfel obtinut se inmulteste cu 25, rezultatul se imparte la 10, rezultatul se aduna cu 0,53% din valoarea lui = pi".

Florin Cociuban nu are studii universitare, ba mai mult scoala lui s-a oprit cu putin timp inainte de liceu, pe fondul unor problemele familiale. El provine dintr-o familie cu 10 copii si a fost nevoit sa-si ia viata in piept de la 16 ani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img