marți, 16 aprilie, 2024

El i-a luat locul lui Razvan Cuc, la Ministerul Transporturilor. Date interesante despre trecutul noului ministru

Distribuie:

Publicat:

Propunerea PSD pentru Ministerul Transporturilor este Felix Stroe, liderul PSD Constanta. Numele acestuia apare in dosarul fostului senator PSD, Catalin Voicu, si a fost audiat la DNA in 2010. De asemenea, Stroe a fost declarat incompatibil de catre ANI in anul 2015.

In presa s-a vehiculat faptul ca Felix Stroe a fost ofiter de contrainformatii, insa el neaga acest lucru. ”Nu am fost nici macar o secunda ofiter de contrainformatii sau ofiter de securitate”, spune Stroe.

In martie 2015, Agentia Nationala de Integritate l-a declarat pe Stroe in incompatibilitate, deoarece a detinut simultan functia de consilier local si functia de presedinte al Consiliului de Administratie si director general al SC RAJA SA. Social-democratul a atacat in instanta raportul ANI si, in prima instanta, la Curtea de Apel Constanta, a castigat. Recursul se judeca inca.

In 2010, a fost audiat la DNA in dosarul de coruptie al fostului senator PSD Catalin Voicu. Stroe, director al RAJA Constanta, a refuzat sa dea detalii despre calitatea in care a fost audiat, dar presa a facut legatura cu o stenograma din dosarul lui Catalin Voicu, in care era transcrisa o discutie a acestuia cu alt senator PSD, Alexandru Mazare (fratele ex-primarului Radu Mazare).

„Alexandru Mazare: Mai trebuia sa va zic de aia cu RAJA…

Catalin Voicu: Da…

Alexandru Mazare:… dar aia cred c-o rezolvam acolo.

Catalin Voicu: Stai bre, da nu fugim din Romania.

Alexandru Mazare: Nu, mi-ati spus ca e in instanta. M-ati intrebat. Inca nu s-a rezolvat, nu s-a atribuit lucrarea, ca n-am cum.

Catalin Voicu: Nu conteaza, domne! Cand iese, iese! Aia vor ei, asteapta…

Alexandru Mazare: Daca ma-ntepenesc…

Catalin Voicu: Imi spui daca te intepenesti si vorbim!

Alexandru Mazare: Da, daca e, am…

Catalin Voicu: Putem merge cu ala?

Alexandru Mazare: Ce am vorbit cu ala la telefon, mi-a zis ca-i pe calea buna”.

Presa a mai scris ca principalul beneficiar al contractelor RAJA Constanta ar fi fost un SRL din Murfatlar, controlat de un off-shore din Cipru asociat cu Radu Mazare, Nicusor Constantinescu si Sorin Strutinsky. Cu toate acestea, la momentul instalarii la sefia PSD Constanta, din postura de unic candidat, Stroe incerca sa se delimiteze public de Mazare si Constantinescu. „Ne facem propria noastra politica. Personal, ma delimitez de orice a fost PSD inainte de 29 iunie 2015 (data la care a ajuns la sefia PSD Constanta – n.r.). Cei care au ramas in conducerea organizatiei, sa se delimiteze si ei. Si cine a fost prea aproape de Mazare, daca nu sunt in stare sa se separe, treaba lor. Vor pleca singuri. Oricum vor disparea multi”, declara Stroe.

Despre DNA, spunea, in noiembrie 2015: „DNA joaca un rol extraordinar. Chiar sunt cateodata mahnit cand se afirma ca nu s-a schimbat nimic in ceea ce priveste lupta anticoruptie. Daca nici in Romania DNA nu a punctat in lupta anticoruptie, sa ne bata Dumnezeu. Si cred ca e nevoie in continuare, inca 25 de ani, de DNA. Dupa 25 de ani mai vedem ce-o mai fi, dar eu am zis 25, n-am zis doi. Da, sustin DNA. Total, total, total”.

Viata si opera

Stroe a absolvit Academia Navala „Mircea cel Batran” in 1978, iar intre 1978 si 1991 a fost ofiter in cadrul Marinei Militare, din care cinci ani, comandant de nave de razboi. Intre 1985 si 1987 a urmat cursurile Academiei de Inalte Studii Militare Bucuresti. Intre 2000 si 2003, a fost viceprimar al municipiului Constanta, iar intre 2000 si 2013, consilier in cadrul Consiliului Local Constanta.

In 2010, a fost numit cetatean de onoare al Municipiului Constanta, de catre primarul de atunci, Radu Mazare, „pentru meritele sale deosebite si implicarea in dezvoltarea si modernizarea Municipiului Constanta”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img