joi, 25 aprilie, 2024

Electricianul roman care castiga mai mult decat un doctor sau un parlamentar britanic! Si inca mai vrea..

Distribuie:

Publicat:

Mihai Toma a ajuns in Marea Britanie, alaturi de familia sa, in urma cu doi ani. Mihai este un baiat muncitor, meserias. Electrician, si-a gasit rapid un loc de munca, iar salariul sau este de 1.800 de lire sterline lunar.

Familia Toma locuieste intr-o casa cu trei dormitoare. Si inca ce familie! V-am spus mai devreme ca Mihai e un baiat muncitor, dar nu numai la serviciu, pentru ca 17 suflete calde ii spun ”Tata!”. Copiii se oranduiesc in orindea varstei, de la patru luni, la 19 ani, de te-ntrebi cand saraca femeie a mai avut timp sa mai si rasufle printre atatea nasteri.

Din partea statului britanic, familia Toma primeste, insumate, ajutoare sociale in valoare de 90.000 de lire sterline pe an, adica mai mult decat multi dintre doctori, comandanti de sectii de politie sau membri ai parlamentului.

Dar, familia Toma considera ca nu primeste suficient din partea statului britanic si cere chiar mai mult… Considerand ca locuinta lor nu mai indeplineste standardul necesar pentru a creste atati copii.

Ce nu pot intelege romanii sunt nervii cetatenilor britanici, multi din ei muncind din greu pentru a-si plati chiriile locuintelor.

”Nu ne dorim o casa cu 10 dormitoare, dar e clar ca avem nevoie de una mai mare decat cea in care locuim. Oamenii ne judeca, dar noi nu am facut nimic rau venind aici pentru o viata mai buna decat in Romania. Educatia e mult mai buna, copiii au mai multe oportunitati in viata”, a declarat Veronica Toma, 37 de ani, cea care face copii in familie, jurnalistilor de la Daily Star. Poatenustiai.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img