vineri, 29 martie, 2024

Elena Udrea a rabufnit: “Cum puii mei?”

Distribuie:

Publicat:

Elena Udrea si Ioana Basescu s-au prezentat, marti dimineata, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se judeca, in camera preliminara, dosarul privind finantarea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2009. Udrea a cerut ridicarea controlului judiciar, dar spune ca nu crede ca va avea sorti de izbanda din moment ce cererea sa e judecata chiar de magistratul care a decis aceasta sanctiune.
Se bazeaza pe o hotarare judecatoreasca data chiar de doamna judecator care judeca acum cerere, dar nu ma astept ca ea sa fie recuzata. Cum puii mei doar eu raspund pentru felul in care s-au finantat campanii electorale? Exista procurori care fac parte din camarila lui Kovesi. Cum puii mei a trebuit un nou dosar de coruptie in care a fost amestecata si Ioana Basescu? S-a ales doar o bucatica pentru ca eu sa fie acuzata. Nu e fapta penala, ar fi doar o amenda pentru partid sau trezorier. Lichele si jigodii sunt peste tot. Oricine te poate inregistra. Oamenii sunt lipsiti de orice caracter, si-ar vinde si parintii ca sa scape.”, a spus Udrea la iesirea din sala de judecata.

Un judecator de camera preliminara va decide marti daca mentine masura controlului judiciar impusa de procurorii DNA pentru Elena Udrea si Ioana Basescu, urmand sa ia in discutie si exceptiile si cererile ridicate de avocati. Sedinta de judecata nu este publica. Pe 24 mai, DNA i-a trimis in judecata pe Elena Udrea, Ioana Basescu si jurnalistul Dan Andronic, in dosarul privind finantarea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2009. Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, implicata direct in campania lui Traian Basescu, candidat la alegerile prezidentiale din 2009, a fost trimisa in judecata pentru savarsirea infractiunilor de instigare la luare de mita (2 fapte) si spalare a banilor (5 fapte), potrivit DNA. Ioana Basescu, notar public, fiica fostului presedinte Traian Basescu, va fi judecata pentru instigare la delapidare si instigare la spalarea banilor (2 fapte), iar jurnalistul Dan Andronic este acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img