sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Elena Udrea: Oamenii de afaceri se imbulzeau sa intre in anturajul SRI. Erau protejati de dosare si de concurenta

Distribuie:

Publicat:

Oamenii de afaceri se imbulzeau sa intre in anturajul SRI, in ideea ca vor fi protejati si vor primi contracte mai usor, a spus fostul ministru Elena Udrea. Aceasta afirma ca Sebastian Ghita era doar unul dintre ei.

„Eu cred ca toata lumea isi dorea sa fie in anturajul celor de la SRI. Era o imbulzeala si o competitie, cine ajunge sa fie bagat in seama. Sebastian Ghita a fost un fel de baiat de mingi al lui Coldea si al lui Maior. Le facea diverse servicii acestora, inclusiv financiare. Ca Sebastian Ghita erau multi si mai multi si-ar fi dorit sa fie ca Sebastian Ghita. Pe de o parte, era ideea ca daca esti apropiat de cei de la SRI, esti protejat de dosare, dar esti protejat si de concurenta, in plan economic, si esti sustinut sa primesti contracte, sa primesti licitatii, dar nici nu cred ca cei de la SRI aveau nevoie sa recruteze oameni de afaceri pentru ca, pur si simplu, oamenii de afaceri se imbulzeau sa fie chemati de sefii de la SRI pe la diverse chermeze ca sa aiba de unde alege”, a spus Udrea la B1 TV.

Fosta colaboratoare a lui Traian Basescu a mai afirmat ca toti cei care stiau lucruri compromitatoare despre SRI au ajuns sa aiba dosare penale. 

„Asta a fost o tactica ce a functionat foarte bine. Toti cei care stiau lucruri despre Coldea, Kovesi, au fost inculpati pentru a fi decredibilizati. Doarele au venit ca o consecinta a faptului ca eu pot spune lucruri. Exista foarte multi tampiti care iau asta de buna. (…) Si daca acuzatiile ar fi corecte, tot e de interes ce spune un om care a fost in mijlocul lucrurilor cel putin zece ani”, a mai declarat Elena Udrea. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img