vineri, 29 martie, 2024

Elena Udrea s-a DEZLANTUIT la Curtea de Apel: “Sa cercetam pe toata lumea”

Distribuie:

Publicat:

Elena Udrea s-a dezlantuit miercuri la Curtea de Apel Bucuresti, unde s-a discutat in procedura de Camera preliminara cine ar trebui sa judece dosarul privind platile ilegale din campania electorala din 2009. Aceasta a declarat la iesirea de la Curtea de Apel ca se considera nedreptatita si ca dosarul ar trebui sa se intoarca la DNA.
“Ma consider clar nedreptatita daca ma refer la situatia generala. Toata lumea a facut campanii. Daca vrem sa cercetam cum se finanteaza o campanie, sa cercetam pe toata lumea, nu doar pe Elena Udrea.”, a spus Elena Udrea.

Udrea a mai sustinut ca in orice campanie electorala politicienii se duc la oamenii de afaceri si le cer bani.
“Intr-o campanie se cer bani. Nu i-am cerut eu. O campanie asa se finanteaza. Politicienii se duc la oameni de afaceri si ii roaga sa le finanteze campania electorala sau partidul, de aia este contraventie pe legea 334, nu este infractiune”, a mai spus Elena Udrea. Pe 24 mai, DNA a dispus trimiterea in judecata a Elenei Udrea, Ioanei Basescu si a jurnalistului Dan Andronic, in dosarul privind finantarea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2009.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, implicata direct in campania lui Traian Basescu, candidat la alegerile prezidentiale din 2009, a fost trimisa in judecata pentru savarsirea infractiunilor de instigare la luare de mita (2 fapte) si spalare a banilor (5 fapte), potrivit DNAIoana Basescu, notar public, fiica fostului presedinte Traian Basescu, va fi judecata pentru instigare la delapidare si instigare la spalarea banilor (2 fapte), iar jurnalistul Dan Andronic este acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.
In dosar, au mai fost deferiti justitiei Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltarii, acuzat de luare de mita; Victor Tarhon, fost presedinte al Consiliului Judetean Tulcea, acuzat de luare de mita; Ioan Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societati comerciale cu capital majoritar de stat, acuzat de delapidare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img