News Flash:

Elev stropit cu acid sulfuric la Vaslui. ITM a demarat o ancheta

12 Iunie 2015
1310 Vizualizari | 0 Comentarii
In urma unui incident petrecut in municipiul Vaslui, cand un elev al Liceului „Ion Micu” a fost stropit cu acid sulfuric, Inspectoratul Teroritorial de Munca a demarat o ancheta.

Totul s-a petrecut in service-ul auto al unui fost deputat, PDL-VIOREL CARARE, cand un elev se afla la orele de practica si urmarea un autoturism care se urca pe rampa, iar la un moment dat, masina a cazut peste o materie auto din care a tasnit acid sulfuric pe fata si pe ochii elevului care se afla la orele de practica.

 Conducerea ITM (Inspectoratului Teritorial de Munca) Vaslui a anuntat ca reprezentantii service-ului la care s-a intamplat incidentul se fac in primul rand vinovati de faptul ca nu au anuntat autoritatile competente cu privire la ceea ce i s-a intamplat elevului.

„In urma verificarii efectuate la unitatea respectiva s-a luat masura sanctionarii cu amenda in valoare de 8.000 de lei, pentru neluarea masurilor de securitate in munca si necomunicarea incidentului. Totodata, s-a dispus sistarea echipamentului, pana la remedierea defectiunii”, a declarat inspectorul-sef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

TATAL ELEVULUI STROPIT CU ACID A DEPUS O PLANGERE

 „Tatal a formulat o sesizare cu privire la un accident de munca, in urma caruia fiul sau a suferit o leziune la ochi. Urmeaza efectuarea de cercetari pentru a se stabili daca sunt sau nu intrunite elementele constitutive ale infractiunii de neluare a masurilor legale de sanatate si securitate in munca”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui,Mihaela Straub.

Inspectorii de la ITM vor verifica daca exista  un protocol semnat intre Liceul ”Ion Mincu” si service-ul fostului deputat PDL.Potrivit medicilor vasluieni, elevul a primit tratament specific acestor cazuri si urmeaza sa fie externat.

acid sulfuric
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1086 (s) | 35 queries | Mysql time :0.036673 (s)