joi, 28 martie, 2024

Eleva de clasa a VI-a, umilita de profesoara de fata cu toti colegii: “Mama ta te lasa balta intotdeauna si se duce in Italia sa stearga fundul unui mosneag”

Distribuie:

Publicat:

eleva de clasa a VI-a a fost umilita de profesoara in timpul orelor de curs. Mama fetei lucreaza in strainatate, iar cadrul didactic i-a reprosat fetei ca femeia “sterge fundurile la mosnegi”.

Caz revoltator la liceul “Dante Alighieri” din Chisinau, relateaza publika.md. O eleva din clasa a VI-a a fost insultata de o profesoara, care i-a spus ca mama sa sterge fundurile in Italia. Totul s-a intamplat in timpul orelor.

Parintii elevei in varsta de 11 ani sunt divortati de ceva timp. Acum, fata este crescuta de mama sa. Din cauza problemelor financiare, femeia a plecat in Scotia, iar copila a fost lasata in grija unei prietene. Ea spune ca in timpul orei de educatie plastica, profesoara a insultat-o atat pe ea, cat si pe mama sa.

“Sa stii ca mama ta te lasa balta intotdeauna si pe mine nu ma intereseaza ca nu ai casa, nu ai tata si ca mama ta este undeva, dar eu stiu ca ea se duce in Italia sa stearga cururile la un mosneag”, i-a spus profesoara. 

Declaratiile fetei sunt confirmate si de unii colegi de-ai sai. “A spus ca n-are tata ca nu invata, ca mama ei este plecata in Italia ca naste si dupa asta pleaca si lasa copii, ca este destrabalata”.

Profesoara respinge acuzatiile.

“I-am facut observatie: ‘nu manca, nu alerga ‘ si am zis in felul acesta: ‘Eu nu pot sa te educ, cand mama ta este peste hotare.’ Din clasa s-au auzit comentarii de langa geam de la a patra banca, unde s-au spus aceste cuvintele (n.r.- mama ta spala fundurile la mosnegi)”, a spus profesoara.

Administratia liceului va examina cazul in cadrul Consiliului de Etica al institutiei.

“In cazul dat, va fi aplicat Codul Muncii in care este un articol specificat ca doar printr-un singur de abuz sau violenta, profesorul poate fi eliberat din serviciu”, a declarat directorul-adjunct al liceului “Dante Alighieri”, Valeriu Ganga.

Si unii parinti sunt indignati de comportamentul profesoarei de arta plastica:

“Eu consider ca este foarte rau sa se comporte in asa mod o profesoara cu un copil minor. O gramada de parinti sunt plecati peste hotare la noi in tara si nu avem dreptul sa ne purtam asa cu copiii. Iata, de unde avem copii si diverse infractiuni si o gramada se sinucid”.

In urma acestui incident, mama fetei intentioneaza sa revina acasa si sa faca o reclamatie la Ministerul Educatiei, dar si la politie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img