marți, 19 martie, 2024

Elevii vasluieni îndemnaţi să nu cadă în capcana stupefiantelor: „Viaţa este prea frumoasă ca să te laşi condus de droguri!”

Distribuie:

Publicat:

În cadrul proiectului „Stand Against Drugs” (Lupta împotriva drogurilor) a avut loc o nouă activitate locală desfăşurată de clubul Kiwanis Vaslui în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Vaslui.

Fiecare tânăr este expus cosumului de droguri, fie cu nivel de trai ridicat sau scăzut, fie cu nivel intelectual ridicat sau scăzut, fie integrat pe piaţa muncii, şomer sau neangajat.

Având o personalitate în formare, tinerii nu realizează riscurile dependenţei de droguri şi, de cele mai multe ori devin vulnerabili, la presiunea grupului, de a consuma droguri.

Astfel, la Vaslui a avut loc o activitate de informare cu privire la problematica consumului de droguri, la nivel local/naţional, despre contextul naţional, legislaţia în domeniu, estimări ale prevalenţei şi incidenţei consumului problematic de droguri, cauze, prevenţie universală şi selectivă pe zone/grupuri de risc, consecinţe asupra sănătăţii, excluderea socială, statistici etc., realizatecu sprijinul reprezentanţilor Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Vaslui. ”Această activitate a avut ca scop, în primul rând, formarea în domeniul de prevenire a consumului de droguri a lucrătorilor de tineret implicaţi în proiect.

Doamna Cobzaru Valerica a susţinut o sesiune de informare a lucrătorilor de tineret şi a tinerilor voluntari prezenţi cu privire la riscurile consumului de droguri. Au fost informări despre tipurile de droguri mai des folosite în rîndul tinerilor români, despre efectele consumului acestor substanţe şi despre modul cum trebuie susţinute activităţile de prevenire a consumului de droguri în faţa tinerilor. S-au discutat aspecte despre psihologia adolescenţilor şi a tinerilor, despre modul de abordare a acestei teme în faţa unui grup de tineri”, au precizat reprezentanţii Kiwanis Vaslui.

CONTINUAREA PE adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img