News Flash:

Eliberarea conditionata, posibila doar dupa plata prejudiciului

12 Februarie 2016
1287 Vizualizari | 1 Comentarii
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a solicitat astazi Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) sa aplice unitar legea, iar eliberarile conditionate sa se faca doar dupa ce condamnatii achita prejudiciul. DNA solicita ca eliberarile conditionate sa nu se mai faca daca persoana condamnata nu a achitat intreg prejudiciul din dosar.

"Dispozitiile din Codul Penal in vigoare prevad in mod expres ca, liberarea conditionata poate fi dispusa daca cel condamnat a executat fractia(…)a indeplinit integral obligatiile civile. Considerate a fi mai severe aceste conditii, nu sunt aplicate de catre unele instante, nici in situatia in care condamnarea definitiva s-a dispus prin aplicarea dispozitiilor din noul cod penal, care la momentul condamnarii reprezentau legea penala mai favorabila. Asa fiind, in astfel de situatii, dispozitiile Curtii Constitutionale privind aplicarea globala a legii penale mai favorabile, nu se mai regasesc", se arata intr-o adresa a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

stefan  | #4310
Avem nevoie urgent de persoane care sa colaboreze cu noi, pentru o activitate usoara, part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferim si cerem cea mai mare seriozitate! Oferta valabila pentru capitala si provincie. Cand doriti mai multe date, contactati unul dintre membrii echipei noastre . Solicitati “Informatii” suplimentare la email: stefan1955@gmail.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1343 (s) | 35 queries | Mysql time :0.040898 (s)