vineri, 29 martie, 2024

Eliminati punctele negre prin aceasta metoda

Distribuie:

Publicat:

O prima cauza a aparitiei punctelor negre este utilizarea unor produse cosmetice nepotrivite pentru tipul nostru de ten. In general, cremele grase sunt cele care provoaca formarea de puncte negre, deoarece incarca foarte mult porii.

Daca nu stii ce tip de ten ai, mergi la un consult dermatologic si discuta cu medicul despre ce tipuri de cosmetice ar trebui sa folosesti. Nu uita ca si machiajul ar trebui sa fie unul de cea mai buna calitate, asa incat sa nu inchida porii. Punctele negre nu sunt specifice doar tenului gras, ci si celui uscat si sensibil, iar produsele pe care le utilizezi zilnic pentru curatare si ingrijire sunt cheia pentru a trata cum se cuvine pielea.

Multe dintre noi avem obiceiul de tine mana pe barbie in timp ce ne ascultam interlocutorul, de a duce mainile la tample cand ne concentram sau diverse alte astfel de gesturi care implica atingerea fetei cu mainile. In acest fel, toate bacteriile de pe maini ajung pe ten si provoaca fie aparitia punctelor negre, fie agravarea lor.

Este unul dintre obiceiurile  cele mai nesanatoase pentru chipul tau, asa ca ar trebui sa-ti infranezi orice tic care presupune atingerea fetei cu mainile.

Pe suprafata fetei de perna si pe cea a prosopului, bacteriile gasesc un loc perfect pentru dezvoltare. Asa se face ca folosirea aceleiasi fete de perna vreme indelungata poate provoca iritarea tenului. Este recomandat sa o schimbi cat mai des posibil.

Ia in calcul faptul ca aceste lucruri intra in contact direct cu tenul tau, deci cu cat sunt ele mai curate, cu atat mai in siguranta esti si tu. Aceeasi regula se aplica si pentru pensulele si buretii de machiaj, care ar trebui spalate zilnic.

Exista un mic detaliu adesea ignorat, dar care ne priveste si ne agaseaza pe fiecare dintre noi: aceste faimoase puncte negre care se instaleaza pe pielea nostra. In general, ele se "instaleaza" pe nas, dar pot aparea si pe restul fetei. Pentru a scapa de ele, pregatiti o lingura de gelatina si o alta de lapte. Puneti-le pe ambele intr-un recipient adecvat in cuptorul cu microunde si tineti-le timp de douazeci de secunde. Apoi se amesteca si se lasa sa se raceasca un minut. Echipati-va cu o perie si, cu lichidul rezultat, aplicati in zonele care trebuie tratate. Asteptati intre cincisprezece si douazeci de minute, apoi indepartati solutia de pe fata, ca un burete, si nu veti mai vedea aceste puncte negre. A.M.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img