News Flash:

Elixirul detoxifiant usor de facut acasa

3 Ianuarie 2015
1455 Vizualizari | 0 Comentarii
Enzimele si acizii bacterieni din kombucha sunt puternici facilitatori ai detoxifierii. Ei reduc povara plasata asupra pancreasului si ficatului, astfel incat corpul tau poate sa evacueze mai eficient toxinele.

Kombucha contine chiar si un compus numit acid glucaric, care a fost subiectul a numeroase studii privitoare la cancer. Datorita calitatilor lui profund detoxifiante, acidul glucaric este extrem de eficient in prevenirea cancerului.

Potrivit unei retete viataverdeviu.ro, pentru 4 litri de kombucha aveti nevoie de: 1 mama organica de kombucha, 16 cani de apa, 8-10 pliculete de ceai negru, 1 cana de zahar nerafinat, cel mai indicat fiind zaharul brut de trestie de zahar, 1 borcan de sticla de cca. 4 litri, 1 bucata de panza sau servet de hartie pentru acoperirea gurii borcanului, 1 banda de cauciuc.

Incalzeste opt cani de apa intr-o oala mare la foc mare. Adauga pliculetele de ceai si lasa-le la infuzat pentru o jumatate de ora. Odata infuzate, adauga si zaharul nerafinat si amesteca pana la completa lui dizolvare. Adauga si apa ramasa si ia oala de pe plita.

Odata ce ceaiul indulcit ajunge la temperatura camerei, toarna-l in borcanul de sticla impreuna cu mama. Asaza panza peste gura borcanului si prinde-o bine cu banda de cauciuc. Asaza borcanul intr-o incapere intunecata cu temperatura controlata si nu direct in bataia razelor de soare. Lasa-l sa stea acolo pentru doua saptamani – cu cat sta mai mult kombucha, cu atat mai sanatoase vor creste probioticele. Pentru ultimele trei pana la patru zile, gusta din amestec pana cand acesta este pe placul tau.

Cand s-a facut, scurge lichidul format si pastreaza-l la frigider pentru a stopa procesul de fermentare. Separa mama si mama„pui” care s-au format si pastreaza-le in frigider cu un pic de lichid intr-un borcan sigilat usor pana cand vrei sa mai faci o portie noua.

Daca preferi kombucha produsa de firma, asigura-te ca o consumi de la marci care nu utilizeaza tone de zahar (culturile de kombucha sunt deja hranite cu zahar pentru a le face sa creasca, asa ca nivelul de zahar din bauturile comerciale poate deveni excesiv). Beneficiile aduse de kombucha se acumuleaza in timp, asa ca descopera retetele tale favorite si fa din acest elixir o parte a rutinei tale regulate de sanatate. Poti folosi orice ceai, orice arome doresti.

kombucha
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0750 (s) | 36 queries | Mysql time :0.022603 (s)