joi, 25 aprilie, 2024

Emmanuel Macron, GEST NEASTEPTAT! Mihai Tudose l-a eclipsat pe Klaus Iohannis

Distribuie:

Publicat:

Vizita presedintelui Emmanuel Macron in Romania a fost prezentata drept un succces de catre Administratia Prezidentiala, insa seful de stat francez pare sa fi fost incantat mai degraba de programul pe care l-a avut alaturi de premierul Mihai Tudose. Dovada stau si postarile din mediul online pe care presedintele Macron le-a facut dupa scurta vizita in tara noastra, mesaje care ii dau o “lovitura” dura lui Iohannis.

Daca presedintele Romaniei a scris pe Twitter despre “excelenta discutie despre parteneriatul strategic dintre Romania si Franta”,  presedintele Emmanuel Macron a preferat sa reposteze mesajul lui Klaus Iohannis, cu multumirile de rigoare.

Nu acelasi lucru s-a intamplat si in cazul premierului Mihai Tudose. Dupa intalnirea cu seful Guvernului, Emmanuel Macron a decis sa faca o postare separata, aratand o apreciere in plus pentru premierul roman.

Unul dintre motivele care ar fi stat la baza acestei miscari ar putea fi si surpriza pregatita de premierul roman pentru seful de stat francez, surpriza care l-a “blocat” pe Emmanuel Macron. In debutul intrevederii, Mihai Tudose i-a oferit presedintelui francez un cadou simbolic – o crenguta din stejarul pe care generalul Berthelot l-a plantat in 1927 la Iasi.

De altfel, presedintele Macron a tinut sa precizeze dupa vizita facuta alaturi de presedintele Iohannis la Muzeul National al Satului, ca se va intoarce anul viitor, in Romania, pentru a planta un stejar alaturi de cel plantat de generalul Berthelot.

Un alt motiv al unei apropierii dintre cei doi ar fi si faptul ca Mihai Tudose a fost ministru al Economiei, asemeni lui Emmanuel Macron.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img