joi, 18 aprilie, 2024

Emotii mari la proba de Matematica de la simularea Evaluarii Nationale. Iata subiectele

Distribuie:

Publicat:

Elevii de clasa a VIII-a au finalizat astazi simularea nationala, in vederea sustinerii Evaluarii Nationale, in iunie 2018.

Proba scrisa la matematica s-a desfasurat in tot judetul in conditii de normalitate, in intervalul orar 9.00-11.00. Toti candidatii au primit subiectele in timp util.

"Rezultatele la cele doua probe scrise – limba si literatura romana si matematica – vor fi afisate, conform calendarului stabilit de M.E.N., in data de 16 martie 2018. Acestea vor oferi o radiografie reala a pregatirii de etapa a elevilor de clasa a VIII-a ce vor sustine examene nationale in acest an scolar.

La nivelul judetului Iasi simularea a fost riguros organizata, in concordanta cu procedurile elaborate de M.E.N. privind organizarea si desfasurarea Evaluarii Nationale 2018, precum si cu Metodologia in vigoare, in toate cele 181 de unitati scolare. Toate etapele organizarii, de la pregatirea spatiilor destinate probelor scrise, la transferul/preluarea arhivelor de subiecte/multiplicare, au fost parcurse fara probleme. Un numar de peste 1700 cadre didactice (membrii comisiilor din unitatile de invatamant si profesorii asistenti) au contribuit, in cele doua zile in care s-au derulat probele scrise, la buna desfasurare a acestei activitati.

Prezenta la simulare a fost foarte buna si la proba de astazi, apropiata de prezenta pe care o inregistram de-obicei in cazul examenului propriu-zis: 94,27% (7 583 de elevi). Pentru mediul urban iesean procentul elevilor prezenti a fost de 97,5%. Un numar de 44 de unitati scolare au raportat o prezenta de 100%., la polul opus, 7 unitati scolare au inregistrat un numar de peste 10 elevi absenti", au transmis reprezentantii ISJ Iasi.

Rezultatele obtinute de elevii claselor a VIII-a la simularea nationala vor fi transmise parintilor si elevilor, astfel incat, impreuna cu profesorii si conducerea unitatilor de invatamant sa poata fi identificate, din timp, masurile necesare pentru o abordare eficienta a pregatirii candidatilor, in cele trei luni ramase pana la desfasurarea Evaluarii Nationale. Analiza rezultatelor celor doua simulari sustinute de elevii ieseni (decembrie 2017 si martie 2018), urmata de masuri remediale concrete si adecvate, constituie etape fundamentale in pregatirea examenului propriu-zis.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img