vineri, 29 martie, 2024

Emotii pentru Sorin Ovidiu Vantu! VINE sentinta DEFINITIVA in Dosarul FNI

Distribuie:

Publicat:

Curtea de Apel Bucuresti urmeaza sa pronunte, miercuri, o decizie definitiva in dosarul FNI, cauza in care este trimis in judecata omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu. In prima instanta, Vintu a fost condamnat la sase ani si patru luni de inchisoare, magistratii dispunand si sa ii fie confiscate sapte milioane de dolari, scrie news.ro.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti ar urma sa pronunte, miercuri, sentinta definitiva in dosarul FNI, in care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu este judecat pentru spalare de bani. In februarie 2015, Vintu a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la o pedeapsa de sase ani si patru luni de inchisoare, pentru spalare de bani, fiind achitat pentru instigare la delapidare. Instanta i-a confiscat omului de afaceri sapte milioane de dolari. In prezent, Vintu este incarcerat in urma unei condamnari de sase ani si doua luni de inchisoare, pedeapsa primita in iulie 2016, dupa ce a fost acuzat de devalizarea societatii Petromservice. In septembrie 2012, Sorin Ovidiu Vintu a fost trimis in judecata in dosarul FNI, fiind acuzat de procurorii Parchetului instantei supreme  de spalare de bani si instigare la delapidare. Cercetarile au vizat devalizarea Fondului National de Investitii (FNI), Bancii Agricola (BA), Bancii de Investitii si Dezvoltare – BID si Bancii Romane de Scont.

Anchetatorii au sustinut ca “activitatile ilicite au fost derulate prin intermediul societatilor comerciale membre ale Grupului ᅡGelsorᅡ (Gelsor SA, SOV Invest SA, Imobiliar Network SA, Vintu Sorin Ovidiu Company SRL, Gelsor IT SA etc.), detinute si administrate, prin persoane interpuse, de Vintu Sorin Ovidiu; principalul beneficiar al sumelor de bani constituite in prejudicii aduse bugetului de stat si/sau companiilor avand capital de stat a fost Vintu Sorin Ovidiu”. Reprezentantii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au mai spus ca omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a cumparat, intre 2003 si 2012, diverse bunuri imobile cu banii rezultati din inselaciunea in dauna investitorilor FNI.

“Sorin Ovidiu Vintu, dupa luna aprilie 2003 si pana in prezent, cunoscand ca suma de 23.572.104 de lei, echivalentul a 6.765.234 de dolari la data prabusirii Fondului National de Investitii provine din savarsirea infractiunilor de inselaciune comise in dauna investitorilor FNI, a dobandit, detinut si folosit bunuri imobile, fapta ce intruneste elementele constitutive ale infractiunii de spalare a banilor”, au aratat procurorii, in septembrie 2012.

Anchetatorii au mai sustinut ca Sorin Ovidiu Vintu a stiut in permanenta despre comiterea faptelor de inselaciune si “a actionat cu intentie directa pentru a putea beneficia in mod concret de sumele de bani provenite din savarsirea acestor infractiuni, pentru ca apoi, prin multiple operatiuni economice si juridice, sa ascunda banii astfel obtinuti”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img