vineri, 19 aprilie, 2024

Emotii si lacrimi la conferinta de adio a lui Flavius Stoican la Iasi. Inca un nume important se desparte de Poli, iar Cioinac a fost exclus din lot

Distribuie:

Publicat:

Antrenorul Flavius Stoican si-a anuntat plecarea de la Poli Iasi, miercuri seara, in cadrul unei conferinte de presa la care a venit insotit de tot staff-ul sau si de presedintele executiv Adrian Ambrosie, vestiarul fiind reprezentat de tanarul jucator Marius Chelaru.

Tehnicianul a anuntat ca meciul cu FC Botosani va fi ultimul pentru el pe banca Politehnicii, dupa care le-a dat cuvantul colaboratorilor sai Denis Zmeu, Adrian Kerezsy si Benone Dohot, care cu greu si-au putut stapani lacrimile.

”Ma incearca un sentiment destul de dificil, de emotie. Meciul cu Botosaniul va fi ultimul pentru mine la Iasi. Am petrecut doi ani frumosi aici, cu bune si cu rele, doi ani cu realizari, cu suparari, cu bucurii, doi ani pe care nu ii voi uita niciodata. Primul sezon a fost de exceptie, am realizat maximum ce puteam atunci, iar in al doilea an am fost iarasi la un varf de barca de play-off. Au fost momente dificile, dar am trecut peste ele”, a declarat Flavius Stoican in cadrul unei conferinte de presa, dupa care le-a multumit colaboratorilor sai: ”Ceea ce am reusit aici este meritul jucatorilor si al colaboratorilor mei, preparatorul fizic Denis Zmeu, antrenorul secund Adrian Kerezsy si antrenorul cu portarii Benone Dohot. S-a terminat acest ciclu de doi ani si ma ucur ca nu am cedat la anumite rautati venite din exteriorul echipei. Am pus suflet si atunci cand ajung la o echipa merg cu ea pana in panzele albe. Le multumesc oamenilor din Comitetul Director pentru sprijin, dar si suporterilor pentru ca au fost alaturi de noi. Sper ca, in viitor, sa am sansa sa revin la aceasta echipa. Mai avem un singur joc, cu Botosani, pe care vreau sa-l tratam foarte serios si sa-l castigam”.

”Vreau trofee”

Flavius a declarat ca este gata de o noua provocare pe banca unei formatii care vrea sa faca performanta.

”Cred ca la ce s-a investit aici am scos maximum. Este nevoie de un suflu nou, de o noua provocare atat pentru mine, cat si pentru club. Dupa meciul cu Botosaniul merg in vacanta si astept sa vad daca voi fi capabil imediat de o noua provocare. Vreau trofee, vreau performanta. Ramane de vazut cum, cand si unde. Deocamdata vreau sa incheiem cu o victorie. Nu am discutat cu niciun conducator de club, asa cum am vazut ca s-a speculat”, a conchis Flavius Stoican.

Secundul Adrian Kerezsy, cu ochii in lacrimi

Antrenorul secund Adrian Kerezsy, care va asigura interimatul la echipa pana la venirea unui nou antrenor, a avut lacrimi in ochi in momentul cand i-a adresat un mesaj lui Flavius.

”Despartirea de Flavius a venit ca o bomba pentru mine. Am emotii. E greu sa le stapanesc. A fost o onoare pentru mine sa lucrez cu el. Este un om deosebit, un antrenor foarte bun, care a demonstrat in conditii nu tocmai propice performantei. Este o performanta faptul ca am ramas in Liga I dupa toate cele ce s-au intamplat in acest sezon. Sunt trist si sper ca drumurile noastre sa se mai intalneasca si sa mai lucram impreuna. Iti doresc, Flavius, mult succes in cariera!”, a declarat Kerezsy, acesta fiind completat de preparatorul fizic Denis Zmeu, care va pleca din Copou impreuna cu Stoican: ”Situatia este destul de tensionata, pentru ca s-a pus suflet in acesti doi ani. A fost un campionat dificil, le multumesc in primul rand jucatorilor pentru efortul urias depus. Tot ce am realizat aici nu ar fi fost posibil daca noi cei de aici nu am fi fost ca o familie unita. De aceea am reusit sa stam la suprafata. Si le multumesc si suporterilor care au fost mereu langa noi”.

Benone Dohot: ”Au fost cei mai frumosi doi ani pentru mine”

Antrenorul cu portarii Benone Dohot a declarat, la randul sau, ca anii petrecuti alaturi de Flavius au fost cei mai frumosi dib cei 8 ani de ctnd lucreaza la Poli Iasi: ”In 8 ani de activitate in care am fost antrenorul cu portarii la Poli, ultimii doi au fost cei mai frumosi si mai fructuosi pentru mine. Iti multumesc, Flavius, pentru ca m-am simtit respectat si apreciat si iti doresc succes oriunde vei fi! Esti un antrenor tanar care vei face performanta unde vei merge. Noi speram ca echipa sa supravietuiasca, pentru ca avem probleme grave”.

Si mijlocasul iesean Marius Chelaru a avut ganduri frumoase pentru Stoican: ”Ii multumesc lui Mister pentru tot ce a facut pentru mine, pentru sfaturile date nu neaparat fotbalistic, ci si in viata de zi cu zi. Sper sa am onoarea sa mai lucrez cu dumneavoastra si la alta echipa”.

Cioinac, exclus din lot!

Presedintele executiv Adrian Ambrosie i-a multumit lui Flavius Stoican pentru munca depusa la Iasi si a declarat ca in cel mai scurt timp va numi un antrenor. ”S-a incheiat un ciclu de doi ani, in care am pornit cu o echipa facuta in graba, dar cu entuziasm si incredere si am reusit o performanta unica, sa ajungem in play-off. Apoi a urmat un an dificil, in care Flavius a reusit printr-o buna motivare a jucatorilor sa mentina echipa in Liga I. De aceea, ii multumim pentru tot ce a facut si am decis de comun acord sa nu mai prelungim angajamentul pentru sezonul viitor”, a declarat presedintele Ambrosie, care a anuntat si o prima masura luata in cazul lui Ionut Cioinac: ”Am decis ca Ionut Cioinac sa nu mai faca parte din lotul Politehnicii Iasi, cel putin la meciul cu Botosani. Urmeaza ca o Comisie de Disciplina sa analizeze la club cazul lui, iar apoi sa luam o decizie”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img