joi, 28 martie, 2024

Englezii se plang ca romanii le fura locurile de munca, pe care ei oricum le refuza, apoi se vaita ca nu gasesc angajati

Distribuie:

Publicat:

Cu Brexit-ul tot mai aproape, britanicii isi pun mari semne de intrebare: ce vor face dupa ce est-europenii – care nu se dau in laturi sa accepte muncile grele – nu vor mai fi primiti in Regat? Televiziunea publica BBC a facut un experiment. Cinci englezi au fost pusi sa culeaga varza cot la cot cu niste imigranti. A reiesit ca britanicii sunt mai lenti si nu vor sa faca treaba grea de care europenii nu se feresc.

Inainte sa se apuce de treaba, britanicii i-au uimit pe fermieri. Fetele au avut nevoie de sfaturi inedite pentru cules varza.

„- Fara machiaj pentru ca intotdeauna ploua si vei arata ca un monstru, neagra pe fata.

– Imi pare rau, dar nu se pune problema sa vin nemachiata.”

Fiecare echipa trebuie sa culeaga 10.000 de verze. Indiferent de conditii, pe ploaie sau frig.

„- Este greu. Am mainile prea mici, mi-au inghetat si imi curge si nasul.”

La 4 ore dupa inceperea intrecerii, muncitorii din Europa de Est culesesera de 10 ori mai multa varza decat britanicii. Iar avansul s-a pastrat pana la final. Concluzia…

„Cred ca imigrantii europeni muncesc din greu. Cel mai probabil, mai din greu decat noi si daca vor sa vina aici sa munceasca, foarte bine. Sincer, slava Domnului!”

Numai ca, de cand cu Brexit-ul, multi est-europeni se gandesc de doua ori inainte sa plece la munca in Regat.

Greville Richards, fermier: „Mai gasim romani si bulgari pentru ca polonezii si lituanienii nu mai vor sa vina.”

Marea Britanie vrea sa primeasca mai putini muncitori straini dupa ce iese din Uniunea Europeana si sa acorde drept de rezidenta contra cost celor pe care Brexit-ul ii va gasi in Regat. Problema pe care incep sa o descopere este ca ar putea ramane fara forta de munca in agricultura. Localnicii nu se dau in vant dupa treaba grea.

„- O sarcina simpla, dar pe care am gasit-o foarte dificila.

– Nu cred ca pot sa fac asta doua zile la rand.

– Ai culege legume pentru a-ti castiga existenta?

– Niciodata! Niciodata!”

sursa: digi24.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img