joi, 25 aprilie, 2024

Epidemie din cauza unei bacterii periculoase in apa: trei oameni au murit

Distribuie:

Publicat:

O epidemie de legioneloza – forma severa a pneumoniei – ia amploare in nordul Italiei. Au fost inregistrate pana acum 200 de imbolnaviri si trei oameni au murit. Autoritatile inca incearca sa afle sursa contaminarii. Situatia este alarmanta, pentru ca in Torino si Milano a fost descoperit bacteria Legionella in reteaua publica de alimentare cu apa.

Numarul mare de imbolnaviri cu Legionella pune pe jar autoritatile din Italia. Peste 200 de cazuri au fost inregistrate in nordul tarii, cele mai multe imbolnaviri din ultimii patru ani. „Tinand cont ca aceste cazuri sunt mai dese decat in anii trecuti, trebuie sa fie o cauza particulara. Poate fi in apa, poate fi din cauza unor insecte, inca nu stim. Ce a fost la Milano in zona Sesto San Giovanni, asta stim deja. Au fost cauzate de Legionella, o bacterie care se afla in conductele de apa”, afirma Galli Eliana, medic primar.

La Milano, la sfarsitul lunii iulie, 52 de persoane au fost diagnosticate cu aceasta forma de pneumonie. „Atunci au fost efectuate peste 500 de controale, mai ales la aceste fantani publice care se afla in aproape toate parcurile din Milano. Pe tuburile unora dintre ele au fost gasite aceste bacterii, trebuie precizat insa ca aceasta boala se ia prin inhalare, nu prin consumul de apa, de asta oamenii au fost sfatuiti sa evite dusurile cu ferestrele inchise si sa-si curete filtrele de la masini sau de la aerul conditionat”, spune Sergiu Balaban, jurnalist Digi24. Bacteria Legionella provoaca o forma severa de pneumonie. Peste 50 de controale au fost efectuate in retelele de alimentare cu apa din Lombardia si Piemonte, iar rezultatele sunt asteptate in cateva zile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img