sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Episcopul de Husi a binecuvantat deschiderea cursurilor la Centrul educational crestin ortodox „Cetatea Sfantului Voievod Stefan cel Mare” din Barlad

Distribuie:

Publicat:

In dupa-amiaza zilei de vineri, 11 octombrie 2019, Preasfintitul Parinte Ignatie, Episcopul Husilor, s-a aflat in mijlocul cadrelor didactice si a tinerilor de la Centrul educational crestin ortodox „Cetatea Sfantului  Voievod Stefan cel Mare” din cadrul Parohiei „Invierea Domnului” si „Sfanta Ecaterina” din Barlad.

Alaturi de Preasfintia Sa a fost prezent si domnul Marian Dumitru Rugina, consilier pentru activitati cu tineretul al Centrului Eparhial Husi, si parintele protopop Vasile Laiu.

Ierarhul Husilor a binecuvantat deschiderea cursurilor si s-a intalnit cu profesorii si tinerii ce beneficiaza de pregatire la mai multe materii scolare.

Au fost prezente 30 de cadre didactice, profesori si invatatori, si un numar de aproximativ 100 de elevi din invatamantul primar, gimnazial si liceal, care s-au inscris la acest centru pentru anul scolar in curs.

Dupa slujba, Parintele Episcop Ignatie a intrat in dialog cu tinerii, vorbindu-le despre iubirea pe care Domnul Hristos o manifesta fata de toti:

„Fata de persoana pe care o iubesti, te jertfesti. Intotdeauna, cand iubim pe cineva, facem o jertfa pentru el.

La fel ar trebui sa ne gandim si fata de Iisus Hristos, Cel care si-a dat viata pentru fiecare dintre noi. El ne-a iubit asa cum nimeni din lumea aceasta nu ne va putea iubi.

El nu ne dezamageste niciodata. Chiar daca Ii intoarcem spatele, El tot ne iubeste.

Cand priviti crucea sa va ganditi ca Hristos este Cel care s-a jertfit pentru noi”!

De asemenea, Parintele Episcop Ignatie a multumit parintelui paroh Petru Giusca si doamnei profesoare Gabriela Giusca, coordonatorii centrului, pentru tot efortul depus, precum si cadrelor didactice care au functionat in anul scolar trecut, oferindu-le, in semn de recunostinta, flori, carti si cate o diploma de voluntar. Totodata a aratat ca toata activitatea lor trebuie pusa sub semnul „consecventei, al perseverentei si al calitatii”.

De aproape sapte ani, centrul educational pune la dispozitia elevilor ore de meditatii si pregatiri pentru examenele nationale la: Limba romana, Matematica, Engleza, Franceza, Istorie; iar pentru cei din invatamantul primar, Ateliere de creatie si meditatii cu doamnele invatatoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img