marți, 19 martie, 2024

Episcopul Husilor : „Pacatul este agentul dezbinarii, care ne face pe fiecare dintre noi sa nu fim uniti, nici in noi insine, nici in familie, nici la locul de munca” – FOTO

Distribuie:

Publicat:

In Duminica a VII-a dupa Pasti, Preasfintitul Parinte Ignatie, Episcopul Husilor, a slujit, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Iosif, Sfanta Liturghie, in mijlocul comunitatii romanesti din Bristol, Marea Britanie.

In cuvantul de invatatura Preasfintia Sa a vorbit despre efectele pacatului, „agent al dezbinarii”, in viata noastra:

„Adevarata unitate vine intotdeauna de la Dumnezeu. El este sursa, izvorul absolut al unitatii noastre si al unitatii dintre oameni. Pacatul este agentul dezbinarii, care ne face pe fiecare dintre noi sa nu fim uniti, nici in noi insine, nici in familie, nici la locul de munca, nici in comunitate.

Mai intai traim dezbinarea in interiorul nostru, in mintea noastra, in inima noastra, iar cand in interiorul tau esti dezbinat, faramitat, una gandesti si alta simti, nu poti lua deciziile cele bune. Pacatul este cel care te rupe in interior si produce starile de stres, de angoasa, de nemultumire, de tracasare interioara.

Dumnezeu este sursa unitatii noastre pentru ca in El nu exista pacat, in El e unitate perfecta: Tatal, Fiul si Sfantul Duh.

Daca vrem sa castigam aceasta unitate interioara, avem nevoie ca Dumnezeu sa devina centrul vietii noastre. Cu cat te impartasesti mai mult de Hristos, in Liturghie, prin Sfanta Impartasanie, te schimbi, devii un alt om, iti este asigurata unitatea fiintei tale. Nu poti sa aprinzi o candela in inima ta daca nu unesti mintea si gandul tau cu Hristos.”

Biserica romaneasca din Bristol, Marea Britanie, are ca ocrotitori pe Sfintii Imparati Constantin si Elena, Sfanta Liturghie arhiereasca fiind savarsita in cinstea hramului sfantului lacas.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img