vineri, 26 aprilie, 2024

Era o femeie normala pana cand aceasta boala a pus-o la pat! Alina, o tanara de 28 de ani vrea sa aibe o sansa la o viata normala! Iata cum puteti ajuta

Distribuie:

Publicat:

Alina, o fata de 28 de ani vrea sa aiba sansa sa se trateze de o boala grea, care se agraveaza pe zi ce trece: boala Lyme.

In 2007, Alina a inceput sa se simta rau brusc : lesina, sau avea stari de lesin zilnic, palpitatii, dureri in piept, vertij, probleme cu respiratia, probleme de memorie, concentrare. Au urmat tot felul de vizite si controale medicale, insa doctorii nu au reusit sa ii puna un diagnostic concret, recunoscand ca acest caz e un mister medical. Pe zi ce trecea, starea de sanatate a Alinei se deteriora tot mai mult, aparand noi si noi simptome, astfel ca aceasta a ajuns in scurt timp la pat cu dureri inimaginabile de piept, muschi, oase, probleme neurologice (vertij, parestezii, lipsa de coordonare in miscare, probleme de vorbire, probleme de vedere), extenuare fizica inexplicabila, probleme cardiace (tahicardie, hipertensiune paroxista sau hipotensiune foarte accentuata).

In 2014, mana stanga i-a paralizat, si abia atunci, facand diferite investigatii in spital, a primit diagnosticul de Borrelioza. Insa, din cauza ca aceasta boala in faza ei cronica in Romania nu este cunoscuta si recunoscuta, nici protocoale adecvate nu exista, asadar tratamentul administrat in spital nu a scapat-o de aceasta boala, prin urmare nici de durerile si simptomele inumane.

Dupa sarcina, starea de sanatate i s-a agravat chiar si mai mult: a inceput sa dezvolte alergii care duceau direct in socuri anafilactice, alergii cauzate de diferiti stimuli: orice cantitate de substanta chimica de orice natura, temperatura mai ridicata sau mai scazuta de 20-25 de grade, diferite alimente. Din doua in doua zile prietena mea era in spital, medicii nestiind sa-i dea un tratament pentru a-i stabiliza starea.

In 2018 a fost diagnosticata de unul din cei 2 medici care cunosc aceasta boala, cu Borrelioza + alte coinfectii, insa tratamentul dat de doctor nu a putut fi tinut deoarece Alina facea socuri anafilactice la antibioticele prescrise (tratament antibiotic injectabil + 6 antibiotice orale combinate, timp de 2 ani), astfel ca, singura sansa pentru prietena mea este ori terapia cu celule stem, ori tratament personalizat pentru boala LYME, intr-un cadru supravegheat, la o clinica din afara care sa fie specializataa in aceasta maladie: Serbia, Germania sau SUA.

Deoarece, faza cronica a bolii Lyme nu este cunoscuta si recunoscuta (inca) de statul roman, pacientul nu primeste niciun fel de ajutor pentru vreun tratament, asigurare medicala, pensie de boala, desi acesti pacienti ajung la pat, cu probleme neurologice (si sistemice) grave.

Donatiile se fac in contul deschis din Marea Britanie, la banca HSBC, pe numele:

Ramona-Maricica Bogos
IBAN: GB21HBUK40271575155568
SWIFT/BIC: HBUKGB4105B

Donatiile se pot face si direct, in contul special deschis pentru Alina la BRD pe numele: 

Popa Tudor Dumitru
IBAN:RO67BRDE240SV66840352400
SWIFT:BRDEROBU

Pentru cine doreste mai multe detalii, se poate lua legatura telefonic cu sotul Alinei: 0748 910 836

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img