News Flash:

Erasmus, programul de schimburi universitare, "o uriasa agentie matrimoniala!"

23 Septembrie 2014
1256 Vizualizari | 0 Comentarii
Peste un sfert, mai exact, 27 la suta din studentii care au participat la programul Erasmus si-au gasit partenerul de viata, in timpul sejurului efectuat in strainatate, iar un million de bebelusi s-au nascut, gratie programului de schimburi universitare. Datele reies din cea mai ampla ancheta, consacrata vreodata programului Erasmus, realizata de Comisia Europeana.

Astfel, in 27 de ani de existenta, trei milioane de studenti europeni au profitat de acest program de schimburi universitare care, pe langa faptul ca favorizeaza spiritul de initiativa, a influentat si rata natalitatii, informeaza RFI.

” Erasmus, o uriasa agentie matrimoniala!”,  exclama, de altfel,  pe un ton amuzat un comentator francez.

Erasmus a contribuit, in acelasi timp, si la diminuarea somajului. Intr-adevar, pe piata muncii studentii Erasmus sunt in mod clar privilegiati. Experienta in strainatate este considerata drept un atuu de mai toate firmele, angajatorii considerand ca plecarea in strainatate dezvolta curiozitatea, increderea in sine si aptitudinea de a rezolva problemele. Practic, doua treimi din angajatorii chestionati de Comisia Europeana spun ca experienta, inafara tarii, a fost esentiala in angajarea unui salariat.

Ancheta Comisiei Europene a fost realizata in 34 de tari si practic 80 de mii de raspunsuri – de la fosti studenti, dar si de la antreprenori – au fost culese si analizate. Actualmente , 10 la suta din tinerii europeni se formeaza in strainatate, iar jumatate dintre ei beneficiaza de burse Erasmus.

programul erasmus comisia europeana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0982 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013201 (s)