joi, 28 martie, 2024

Erbicidele Monsato, interzise in Franta, dupa ce acestea au imbolnavit grav un fermier: Substantele i-au provocat barbatului afectiuni neurologice

Distribuie:

Publicat:

O curte de apel franceză a decis, joi, că firma Bayer Monsanto este răspunzătoare pentru problemele de sănătate ale unui fermier care a inhalat erbicid, transmite joi Reuters, potrivit mediafax.

Decizia instanţei a fost în favoarea agricultorului Paul Francois, decizie confirmată şi de purtătoarea de cuvânt din Franţa a Bayer.

Francois, care a spus că a suferit probleme neurologice după ce a inhalat, accidental, erbicidul Lasso în 2004, a acuzat Monsanto că nu a avertizat corespunzător asupra pericolelor.

Într-un proces lung de zece ani, Francois a câştigat, în 2012 şi 2015, dar curtea supermă din Franța a decis să convoace o nouă audiere. La ședința de miercuri nu a fost stabilită o despăgubire pentru fermier.

Monsanto se confruntă şi cu un proces în Statele Unite, unde a fost dată în judecată şi acuzată că erbicidul pe bază de glifosat provoacă cancer. Lasso a fost interzis în Franţa în 2007, după ce produsul era deja retras de pe piaţă de mai multe ţări.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img