vineri, 29 martie, 2024

Erdogan boicoteaza produsele electronice din SUA: ‘Daca ei au iPhone-uri, atunci exista Samsung’

Distribuie:

Publicat:

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anuntat marti ca Turciava boicota produsele electronice din SUA, drept contramasura in disputa cu Washingtonul care a provocat scaderea lirei la niveluri record, scrie Reuters.

„Impreuna cu oamenii nostri, ne vom lupta contra dolarului, preturilor de pe piata de schimb internationala, inflatiei si ratei dobanzii. Ne vom proteja independenta economica fiind uniti”, a declarat Erdogan intr-un discurs pentru membrii partidului AK, condus de el, scrie News.ro

„Vom impune un boicot produselor electronice din SUA. Daca ei au iPhone-uri, atunci exista Samsung si noi avem propriile noastre telefoane Vestel”, a adaugat el, facand referire la compania electronica turca, ale carei actiuni au crescut cu 5%. SUA au impus sanctiuni asupra doi ministri turci drept raspuns la retinerea de catre Turcia a unui pastor american, fiind acuzat de terorism. Saptamana trecuta, Washingtonul a anuntat si marirea taxelor pentru exporturile turce de metal. Erdogan a declarat ca guvernul sau va sustine companiile care vor sa investeasca in Turcia si a precizat ca firmele nu ar trebui sa fie descurajate de incertitudinea economica. „Daca ne vom amana investitiile, daca vom cumpara valuta pentru ca este pericol, atunci vom ceda in fata dusmanului”, a precizat el.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img