marți, 19 martie, 2024

Eroina care a evitat o catastrofa dupa ce motorul avionului pe care-l pilota a explodat in zbor

Distribuie:

Publicat:

O persoana a murit si alte sapte au primit ingrijiri medicale dupa ce un motor al aeronavei companiei Southwest Airlines, care efectua o cursa pe ruta New York – Dallas, a explodat in zbor.

O fereastra, aripile si fuzelajul au fost afectate in urma acestui incident, avionul fiind nevoit sa aterizeze de urgenta pe aeroportul din Philadelphia. 

Avionul decolase de pe aeroportul La Guardia, din New York si se indrepta catre Dallas, Texas, avand la bord 143 de pasageri si cinci membri ai echipajului.

Aeronava s-a depresurizat dupa ce un motor a cedat, la o altitudine de circa 10.000 de metri. La cateva secunde dupa explozia motorului aeronava a cazut in gol aproape 50 de metri. Mastile de oxigen au coborat, iar pasagerii, cuprinsi de panica, au transmis mesaje de ramas bun celor dragi.

O persoana a decedat, o femeie, a fost aproape "aspirata" pe geamul spart, dupa ce fusese ranita destul de grav de bucati de metal care au patruns in avion.

”Avem o parte a avionului avariat, asa ca va trebui sa incetinim putin." – a anuntat, calm, comandantului Tammie Jo Shults, controlorii de zbor, dupa explozia motorului.

”Avionul vostru este in flacari ? a intrebat un controlor de zbor .

Vezi si: Motorul unui avion a explodat in aer, in SUA. Pasager: ”Era sange peste tot”

”Nu, nu este in flacari, dar lipseste o bucata din el. Este o gaura in el si o persoana a fost trasa in afara“, a raspuns pilotul.

Apoi a inceput cursa contracronometru spre aeroportul din Philadelphia.

Dupa aterizarea de urgenta a avionului pe aeroportul din Philadelphia, mai multi pasageri au adus un omagiu comportamentului comandantului. "A fost foarte infricosator, dar pilotul a facut o treaba minunata", "Are nervi de otel, o aplaud, ii voi trimite o felicitare de Craciun (…) a fost uimitoare", spun pasagerii avionului.

"O adevarata eroina americana". Diana McBride, care s-a aflat si ea in avion , a scris de asemenea pe Facebook ca Tammie Jo Shults a venit sa vorbeasca personal cu fiecare pasager dupa aterizare. "Pilotul Tammie Jo Shults s-a intors sa ne vorbeasca personal, un adevarat erou american, si ii multumesc foarte mult pentru cunostintele si vitejia sa in aceasta situatie traumatica", a scris ea.

Tammie Jo Shults, in varsta de 56 de ani, este eroina acestui zbor, ea aflandu-se la afla la mansa aeronavei Boeing 737-700 si cea care a evitat o catastrofa aviatica.

 

Mama a doi copii, Tammie Jo Shults a trebuit sa lupte toata viata pentru a patrunde in aceasta lume a barbatilor. "Stia ca trebuie sa munceasca mai mult decat oricine altcineva, a facut-o pentru ea insasi si pentru toate femeile care lupta pentru o sansa", spune Cindy Foster, o fosta colega de facultate, citata de ”Kansas City Star“. 

Potrivit acesteia, Shults a intampinat o multime de piedici din cauza faptului ca era femeie. Initial nu a trecut testul Fortelor Aeriene americane pentru a deveni pilot, dar a fost admisa ulterior de Marina americana. Potrivit Reuters, ea a fost, de asemenea, una dintre primele femei care a zburat cu avionul american F-18 Hornet, un avion de lupta multi-rol american, inainte de a deveni instructor si a parasi Marina in 1993 pentru a se alatura Southwest Airlines. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img