News Flash:

Este oficial. Lovitura Guvernului pentru toti soferii din Romania

3 Februarie 2016
1051 Vizualizari | 2 Comentarii
Cresterea salariului minim, anuntata de Guvern de la 1 mai 2016, va duce, dupa sine, la cresterea amenzilor de circulatie. Cuantumul amenzilor de circulatie este direct legat de salariul minim, mai exact un punct de amenda reprezinta 10% din salariul minim.

Incepand din mai 2016, cuantumul amenzilor rutiere va fi cuprins intre 250 si 2.500 de lei, in cazul persoanelor fizice. In cazul persoanelor juridice, amenda maxima va ajunge la 12.500 de lei.

Conform Codului rutier, sanctiunile sunt stabilite pe clase, in functie de gravitatea faptelor si de pericolul social pe care acestea il prezinta. Amenzile din clasele I-IV de sanctiuni sunt aplicabile persoanelor fizice, iar cele din clasa a V-a de sanctiuni sunt aplicabile strict persoanelor juridice.

Mai precis, clasele de sanctiuni sunt urmatoarele:
-clasa I: 2 sau 3 puncte-amenda;
-clasa a II-a: 4 sau 5 puncte-amenda;
-clasa a III-a: de la 6 la 8 puncte-amenda;
-clasa a IV-a: de la 9 la 20 de puncte-amenda;
-clasa a V-a: de la 21 la 100 de puncte-amenda.

Prin urmare, amenzile care se aplica de la 1 mai vor fi urmatoarele:
-clasa I: 250 sau 375 lei;
-clasa a II-a: 500 sau 625 de lei;
-clasa a III-a: de la 750 la 1000 de lei;
-clasa a IV-a: de la 1125 la 2.500 de lei;
-clasa a V-a: de la 2.625 la 12.500 de lei.

Ce sanctiuni se dau pentru contraventiile intalnite cel mai des

Printre faptele care se sanctioneaza cu amenzi din clasa I se numara manevrele de schimbare a directiei de mers facute fara respectarea obligatiei de semnalizare si nerespectarea semnificatiei culorii galbene a semaforului.

De asemenea, aceeasi sanctiune – plus doua puncte de penalizare – se aplica pentru folosirea telefonului mobil in timpul conducerii, nepurtarea centurii de siguranta si depasirea vitezei maxime admise cu 10-20 km/h.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

sibnet  | #4254
In alta ordine de idei, daca iubiti cartile si doriti sa va dezvoltati propria afacere in domeniul pietei electronice de carte, cereti informatii suplimentare la sibnet@usa.com.
Veti obtine informatiile necesare, sub forma unui curs pe care il veti primi gratuit pe adresa de e-mail. Nu trebuie sa investiti. Tot ce aveti nevoie este un calculator, conexiune la internet si dorinta de a face parte dintr-un proiect absolut minunat.
mihai  | #4297
Cum sa faci bani in timpul liber! Oportunitatea anului vine acum printr-un senzational curs online si GRATUIT care te invata repede si usor cum sa faci bani in timpul liber! Citesti cateva lectii foarte captivante care te invata pas cu pas cum sa faci bani in timpul liber! Cand vrei si tu foarte mult acest curs, cere mai multe informatii la adresa de email:mihaivucu@yahoo.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 35 queries | Mysql time :0.033966 (s)