vineri, 26 aprilie, 2024

Este romanca, are doua facultati si matura strazile in Italia. Vezi motivul incredibil pentru care a ales sa traiasca asa

Distribuie:

Publicat:

Augustina Stanciu este o romanca in varsta de 55 de ani, care traieste in Italia, are o poveste de viata de-a dreptul impresionanta. Ea a terminat doua facultati si a inceput-o deja pe a treia in Romania. Ea este o fosta profesoara care a fost nevoita sa plece din tara pentru a se putea intretine. Acum traieste in localitatea Lodi, unde lucreaza ca maturatoare, insa nu este rusinata de munca pe care o face. In fiecare zi, Augustina Stanciu matura si strange gunoaiele de pe strada, dar si frunzele cazute de la copaci. Dupa care goleste cosurile de gunoi si incarca totul intr-o furgoneta, conform businessmagazin.ro.

Romanca are doua diplome de licenta, iar in curand o va obtine pe a cea de-a treia, dar este impacata cu ideea ca lucreaza ca maturatoare. Nu ii este deloc rusine cu ceea ce face. In general, aceasta munca este facuta de barbati. Augustina merge la munca imbracata in blugi si vesta portocalie, si are mereu matura, manusi si faras. Ea scapa de mirosul neplacut, abia dupa-amiza dupa un dus.

Am inceput sa lucrez in 2006 pentru cooperativa La Luna din Montanaso. Eram singura femeie si cooperativa a trebuit sa ceara permisiunea de la Astem pentru a ma angaja. Acum mai e inca o colega. Trec cu furgoneta dimineata, golesc cosurile, schimb sacii si strang mizeria de pe strada. Nu las niciodata nimic in urma. Toamna sunt frunzele. Le matur, le pun gramada si la strang. Este obositor sa maturi, dar cand am terminat, vad strada foarte curata si ma simt satisfacuta. Ar fi pacat sa las acolo toata acea mizerie, inclusiv excrementele cainilor. Si eu imi duc catelusul la plimbare, insa stiind ce inseamna sa cureti, nu las urme ale trecerii sale pe trotuar. Strang, bag in punguta si duc acasa”, a povestit Augustina Stanciu, pentru cotidianul „Il Cittadino”.
Augustina Stanciu, marturii impresionante: „”Munca imi ofera satisfactii”.

Romanca sustine ca munca de operator ecologic este una destul de frumoasa. „Imi ofera satisfactie – spune ea – si chiar daca sunt singura femeie, colegii mei se poarta bine cu mine. Castig intre 850 si 900 de euro pe luna si sunt reprezentat sindical de intreprindere pentru organizatia USB Federazione din Lodi. Baietii de la Astem care matura strazile castiga cu circa 300 de euro in plus. Insistam pe acest aspect”, a mai spus Augustina Stanciu.
Cum arata programul ei zilnic?
Augustina Stanciu munceste inca de la primele ore ale diminetii.
“Ma trezesc la 4:30. La 5 ies din casa, la Casaletto Ceredano, la 5 si 40 sunt la Montanaso; imi pregatesc uneltele, verific ca furgoneta sa fie in regula si la 6 sunt la Lodi gata sa incep munca, sunt ocupata pana la miezul zilei. Si sambata si duminica m-am aratat disponibila sa curat strazile cu suflatorul. Voiam ca fiica mea sa-si poata continua studiile. In Romania, am luat o diploma in agricultura si una in educatie tehnologica, un fel de inginerie. Am studiat si geografie, dar imi mai lipseau cateva examene pentru a sustine lucrarea de final.

Am predat la scoala generala si la liceu, dar acolo salariile sunt mici si vroiam ca fiica mea sa continue sa studieze. Am ramas vaduva si am venit in Italia. Am gasit un loc de munca onest care imi permite sa-mi ajut fiica. Ea are 32 de ani, doua fetite, o licenta in stiinte politice si acum studiaza dreptul. Am facut sacrificii in viata, dar nu ma plang. E frumos sa fii femeie. Imi place sa fiu mama si cred ca este important sa cauti sa fii un exemplu pentru toti. Daca iti faci munca bine te apreciaza pentru ceea ce esti”, a mai povestit Augustina Stanciu. Femeia poate fi considerata un adevarat exemplu pentru multi oameni, mai ales pentru determinarea de care a dat dovada de-a lungul timpului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img