joi, 28 martie, 2024

Esti SOMER si vrei sa te ANGAJEZI? Guvernul te PLATESTE!

Distribuie:

Publicat:

Somerii care se angajeaza primesc o prima de activare de 500 de lei, cei care sunt nevoiti sa isi schimbe domiciliul la peste 50 de kilometri pentru locul de munca iau o prima de instalare de 12.500 de lei, iar firmele primesc lunar o subventie de 900 de lei, timp de un an, pentru fiecare contract de munca incheiat, potrivit masurilor de stimulare a ocuparii locurilor de munca de catre persoanele din categoriile vulnerabile, care intra in vigoare de luni.

Masurile sunt cuprinse in Ordonanta de Urgenta 60/2016 pentru modificarea si completarea Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.
 
Beneficiarii acestor prevederi sunt persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, respectiv somerii de lunga durata, cei care nu au putut ocupa un loc de munca dupa absolvirea unei institutii de invatamant sau dupa satisfacerea stagiului militar, dar si cei care nu au putut ocupa un loc de munca dupa repatriere sau dupa eliberarea din detentie. In randul beneficiarilor intra si tinerii “NEET”, respectiv cei care au intre 16 si 24 de ani, nu au loc de munca, nu urmeaza o forma de invatamant si nu participa la activitati de formare profesionala, dar si firmele care angajeaza someri.

Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a anuntat ca in 5 decembrie intra in vigoare pachetul de masuri active care vizeaza mobilitatea sociala, in care sunt inclusi tinerii cu varste intre 16 si 24 de ani, persoanele peste 45 de ani care au ramas fara locuri de munca, multe in zonele rurale, somerii, persoanele cu dizabilitati si familiile monoparentale.
 
Somerii care decid sa isi schimbe domiciliul la o distanta mai mare de 50 de kilometri pentru a se putea angaja primesc o prima de instalare de 12.500 de lei
 
Somerii care se incadreaza in munca intr-o alta localitate situata la o distanta mai mare de 50 kilometri fata de cea in care locuiesc si isi schimba domiciliul sau resedinta in acea localitate pot beneficia de o prima de instalare, neimpozabila, destinata stimularii incadrarii in munca, asigurarii cheltuielilor pentru locuire si pentru reintregirea familiei.
 
Prima de instalare este de 12.500 de lei, neimpozaibili, si se acorda in doua transe, 50% la data instalarii si restul dupa expirarea perioadei de 12 luni de la angajare.

Mai multe detalii aici.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img