vineri, 29 martie, 2024

Eugen Teodorovici DA ASIGURARI: Guvernul nu taie din banii bugetelor locale

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Eugen Teodorovici a declarat vineri, legat de nemulțumirile primarilor cu privire la bugetul pe 2019, că nu e primărie de comună cu buget sub 2 milioane de lei și că edilii ar trebui să fie mulțumiți, dar că Executivul trebuie să poarte discuții cu toate structurile administrative, conform Mediafax.

"Și aici trebuie să facem o discuție așezată. Avem patru structuri în România. Aș fi fost bucuros dacă primeam o propunere asupra cărora aceștia să fie de acord. Bucureștean fiind, nu pot să sesizez că tot impozitul pe venit de 22 miliarde de lei, 39% sunt la București. Guvernul trebuie să poarte discuții cu toate cele patru structuri. Sunt convins că au fost primarii de comune, având un minim de 2 milioane de lei pe comună, sigur că nu au cum să fie nemulțumiți. Gândiți-vă că nu e primărie de comună cu buget sub 2 milioane de lei. Primării de orașe și municipii… Nevoiele sunt la fiecare nivel foarte mare, dar nu putem să dăm bani într-o direcție și două treimi s-o lăsăm fără bani", a declarat Eugen Teodorovici, întrebat fiind dacă proiectul arată în acord cu ceea ce au spus primarii că au necesar.

"Cu siguranță vor vedea cifrele, își vor face bugetele și își vor da seamă că nu e vorba de tăiere. Guvernul nu taie din banii bugetelor locale. Imi spunea o doamna că trebuie să fiu bucuros că există excedent. (…) Guvenul a alocat cam 7 miliarde de lei în plus pentru local", a mai spus ministrul de Finanțe.

În weekend, Firea a transmis și o scrisoare bucureștenilor în care anunță că prin proiectul de buget pe 2019, Primăriei i se taie 25% din buget, adică 180 de milioane euro, subliniind că este dovada că Liviu Dragnea îi urăște pe cetățeni.

Ulterior, președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, ca răspuns acuzațiilor Gabrielei Firea, că bugetul Capitalei nu s-a redus, ci a crescut, iar cei aleși să facă ce au promis în campanie, nu să dea banii pe prostii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img