vineri, 29 martie, 2024

EURO 2016, grupa D: Croatia – Turcia 1-0

Distribuie:

Publicat:

Nationala de fotbal a Croatiei a invins-o pe cea a Turciei cu scorul de 1-0 (1-0) in meciul care a avut loc duminica pe Parc des Princes din Paris, in Grupa D a EURO 2016.

Unicul gol a fost semnat in minutul 41 de Luka Modric, mijlocasul lui Real Madrid, dupa o executie foarte spectaculoasa.

Prima repriza a fost una inchisa, cu putine faze mai interesante. Croatia a fost destul de periculoasa in minutul 2 si s-a mai apropiat de cateva ori de poarta adversa, iar Turcia a avut o situatie clara de gol in minutul 29, la lovitura de cap a lui Ozan Tufan.

Luka Modric a deschis scorul in minutul 41, cu un voleu de exceptie din afara careului, dupa o minge respinsa de un fundas turc. Portarul Volkan Babacan a avut partea sa de vina la golul reusit de mijlocasul croat.

In repriza a doua, Croatia a fost mult mai periculoasa, in fata unui adversar care a dezamagit, iar scorul final este bland in raport cu desfasurarea partidei.

Veteranul Darijo Srna a fost aproape sa majoreze diferenta in minutul 52, dar sutul sau din lovitura libera a lovit bara. Acelasi Srna a fost la un pas de gol dupa doua minute. Marcelo Brozovic a avut o serie de ocazii mari (61, 67, 79), la fel ca Ivan Perisic (72, bara; 82, situatie de singur cu portarul).

Dominata tactic si lipsita de sclipiri, incomodata de un adversar care a stiut sa traga de timp, Turcia a fost periculoasa in al treilea minut de prelungire, dar Hakan Balta a fost blocat.

Selectionerul Turciei, Fatih Terim, a efectuat toate cele trei schimbari permise inainte de minutul 70. Unul dintre cei inlocuiti a fost vedeta Arda Turan, cu o evolutie modesta, venita dupa un sezon nereusit la FC Barcelona.

Cele doua echipe s-au intalnit in sferturile de finala ale EURO 2008, cand Turcia s-a calificat in semifinale dupa lovituri de departajare, in urma unui meci dramatic.

Croatia a eliminat Turcia intr-unul din barajele pentru EURO 2012, cu scorul general de 3-0.

In celalalt meci din Grupa D a EURO 2016, Spania, detinatoarea titlului, va intalni luni Cehia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img