marți, 19 martie, 2024

EURO 2016. Polonia a invins Elvetia

Distribuie:

Publicat:

Nationala de fotbal a Poloniei s-a calificat in premiera in sferturile de finala ale EURO 2016, dupa ce a invins formatia Elvetiei cu scorul de 5-4 la loviturile de departajare, sambata, pe stadionul Geoffroy-Guichard din Saint-Etienne, scorul fiind egal, 1-1 (1-0), dupa 120 de minute.

Polonia a inceput in forta si a ratat o mare ocazie in chiar primul minut al meciului, prin Milik, cu poarta goala, dupa o eroare a lui Djourou. Atacantul lui Ajax a mai avut o oportunitate notabila peste cinci minute (6), dar mingea trimisa cu capul a fost retinuta fara probleme de Sommer.

Elvetia a iesit cu bine din forcingul polonez de inceput de meci, a avut o posesie superioara si a ratat prima ocazie in min. 10, prin Dzemaili, care a sutat in plasa laterala.

Polonia a fost din nou in prima plan in min. 29, cand Krychowiak a trimis pe langa poarta cu capul, dupa un corner.

Percutantul Grosicki (31) a tras peste poarta, la o noua faza de gol a polonezilor, iar apoi Milik (32) a reluat pe langa la coltul scurt.

Elvetia a replicat prin ocazia lui Schaer (35), dar Fabianski nu a avut emotii la lovitura de cap a fundasului. Portarul polonez s-a intrebuintat un minut mai tarziu pentru a respinge de sub transversala sutul deviat al lui Dzemaili (38).

Viitoarea adversara a Romaniei in preliminariile Cupei Mondiale 2018 a deschis scorul in min. 39, cand Grosicki a pornit pe contraatac, a schimbat partea si Jakub Blaszczykowski, ramas singur cu portarul Sommer, a marcat simplu. Potrivit uefa.com, Blaszczykowski a fost implicat in cinci din ultimele sase goluri ale Poloniei la EURO, cu trei goluri si doua pase decisive.

Reprezentativa Tarii Cantoanelor a pus presiune in debutul partii secunde, dar Lewandowski a ratat prima situatie notabila de dupa pauza (50). Fabianski a respins sutul lui Shaqiri, din marginea careului, un minut mai tarziu.

Blaszczykowski a fost aproape de ”dubla”, dar sutul sau cu stangul a fost respins de portarul Sommer (54).

Fabianski a salvat golul egalarii in min. 73, la lovitura libera a lui Rodriguez. Polonia a scapat din nou cu fata curata la sutul lui Seferovic (79), care a izbit bara transversala.

Elvetia a egalat printr-o executi de exceptie a lui Shaqiri, o foarfeca de la 16 metri, care a trimis mingea imparabil in poarta lui Fabianski (82).

Echipa lui Petkovic a dominat si prelungirile si a fortat golul victoriei, dar ocaziile au fost destul de putine, una dintre cele mai clare fiind ratata de Derdiyok (113). Acelasi Derdiyok (117) a ratat golul din apropierea portii lui Fabianski. Si Polonia a fost aproape sa inscrie golul victoriei, dar Piszczek nu a reusit sa agate o minge in fata lui Sommer.

La loviturile de departajare, Elvetia a ratat prin Granit Xhaka, iar Lichtsteiner, Shaqiri, Schaer si Rodriguez au transformat, in timp ce toti cei cinci polonezi au marcat, Lewandowski, Milik, Glik, Blaszczykowski si Krychowiak.

In sferturi, Polonia va infrunta invingatoarea dintre Croatia si Portugalia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img