marți, 19 martie, 2024

Europa FM si Universitatea Bucuresti asigura platforma pentru dezbaterea prezidentiala: s-au lovit de refuzul lui Iohannis

Distribuie:

Publicat:

Jurnalistul Moise Guran susține că Europa FM și Universitatea București au semnat un protocol pentru a asigura platforma necesară dezbaterii prezidențiale din turul II. Deocamdată, această dezbatere nu va avea loc pentru că președintele în exercițiu, Klaus Iohannis, refuză să participe. Europa FM a organizat singura dezbatere din primul tur, dar Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă și Mircea Diaconu au refuzat să participe.

”Europa FM și Universitatea din București discută de două săptămâni despre organizarea dezbaterii de tur doi, iar protocolul s-a semnat săptămâna trecută. 
Scopul demersului a fost acela de a porni ceva sănătos pentru democrație, ceva ce s-ar putea transforma în tradiție și bună practică – o dezbatere pe teren neutru (mediul universitar) care să urmărească interesul electoratului iar nu audiența (radioul câștigă puțin în astfel de momente, căci lumea se uită, firesc, la transmisia tv și pe internet).
În loc de asta, riscăm să avem un precedent periculos care se poate transforma el în tradiție – absența dezbaterii, pentru că un candidat e prea bine plasat sau prea cunoscut.”, arată Moise Guran.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img