joi, 25 aprilie, 2024

Europarlamentar PSD, susținere pentru Liviu Dragnea: Forțarea demisiei președintelui ales al PSD e nocivă pentru partid și guvernare

Distribuie:

Publicat:

Eurodeputatul PSD, Răzvan Popa, a declarat că orice tentativă de forțare a demisiei a lui Liviu Dragnea de la șefia PSD, este nocivă atât pentru formațiunea social-democrată, cât și pentru guvernare și că dezbaterile trebuie purtate în interiorul partidului, nu în spațiul public, potrivit Mediafax.

"Orice partid viu are dezbateri interne despre direcție, despre agendă, despre lideri. Personal cred ca aceste dezbateri este bine să le purtăm în interior, și nu în spațiul public. Pentru că oamenii ne-au votat cu o agendă clară, cu un program de guvernare amplu, cu o listă de priorități pe care în nici un caz nu trebuie să le schimbăm. Românii vor de la noi soluții pentru creșterea nivelului de trai, pentru menținerea guvernării, pentru reducerea sărăciei și punerea în aplicare a măsurilor din programul nostru. Cred că asta este ceea ce ar trebui să conteze și să primeze în orice dezbatere", a afirmat europarlamentarul PSD, Răzvan Popa.

Acesta mai susține că scrisoarea prin care se solicită demisia lui Dragnea din funcția de președinte al PSD și al Camerei Deputaților duce la "tensiuni inadmisibile" care riscă să escaladeze în atitudini nocive guvernării și coaliției.

Citește și Plan ROȘU de intervenție în județul Teleorman: Patru persoane au fost duse la spital

"Tentativa de forțare a demisiei președintelui ales al PSD este nocivă pentru partid și pentru guvernare. Scrisoarea prin care se solicită o demisie imediată din funcțiile de președinte PSD și președinte al Camerei Deputaților a lui Liviu Dragnea aduce partidul într-o stare de dispută și tensiune inadmisibile, care riscă să degenereze în partizanate și atitudini absolut nocive guvernării și majorității politice actuale. Unul din atuurile care definesc PSD este solidaritatea, iar programul de guvernare trebuie dus mai departe", a completat Răzvan Popa.

Conducerea lărgită a PSD se reunește, vineri, într-o ședință a Comitetului Executiv Național care se va desfășura în Parlament, de la ora 12.30, pentru a dezbate "Declarația privind Starea Partidului Social Democrat".

Documentul propune 19 măsuri, printre care demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al PSD și din funcția de președinte al Camerei Deputaților, precum și asigurarea interimatului conducerii partidului de către premierul Viorica Dăncilă până la organizarea unui Congres Extraordinar, în prima parte a anului 2019.

Declarația este semnată de un „Comitet de inițiativă” format din Paul Stănescu, vicepreședinte al PSD, viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării, Gabriela Firea, vicepreședinte al PSD și primar general al Capitalei și Adrian Țuțuianu, vicepreședinte al PSD și vicepreședinte al Senatului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img