sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Evaluare Nationala: Peste un sfert dintre elevi nu au obtinut medii peste 5

Distribuie:

Publicat:

Un sfert dintre absolventii de gimnaziu n-au promovat Evaluarea Nationala. Cei mai multi s-au indreptat spre scolile profesionale, unde vor invata o meseri, in timp ce altii se multumesc doar cu opt clase. Scolile care au avut rezultate foarte slabe vor fi evaluate de inspectorate, iar cele care au repetate recorduri negative ar putea fi comasate. La polul opus sunt colegiile de 10, unde elevii sunt antrenati de mici sa obtina perfectiunea.

Matematica a fost piedica de la Evaluarea Nationala. Elevii s-au plans ca problemele au fost multe si grele.

Profesorii ii contrazic.

La scoala "Anton Pan" din Craiova niciun elev n-a luat examenul. Cei mai multi au parintii plecati la munca in strainatate.

La scoala gimnaziala nr. 168 din Bucuresti, din 32 de absolventi, doar trei au promovat examenul. 20 de elevi au lipsit, iar ceilalti n-au fost in stare sa scrie de un 5.

73,5% dintre elevi au obtinut medii peste 5 la Evaluarea Nationala. Mai putini fata de anul trecut, cand 77% dintre absolventii de gimnaziu au promovat examenul. Datele s-ar putea schimba dupa solutionarea contestatiilor. Rezultatele finale vor fi afisate pe 23 iunie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img