vineri, 19 aprilie, 2024

Evita caderea parului invatand sa-l speli corect

Distribuie:

Publicat:

Problema caderii parului a ajuns sa fie din ce in ce mai frecventa. Desi majoritatea oamenilor se drabesc sa gaseasca o solutie in suplimente alimenatre, tratamente minune sau sampoane care pomit sa stopeze problema, specialistii sunt de parere ca primul lucru ce trebuie facut este invatarea spalarii parului in mod corect. 6 pasi pentru spalarea corecta a parului: 

Fii atenta cum setezi temperatura apei. La inceput, pentru a inmuia parul, foloseste apa calda, dar nu fierbinte. Apa calda ajuta la deschiderea cuticulei si, astfel, substantele active din sampon si masca vor intra in firul de par.  

Alege produsele potrivite de ingrijire. Un par vopsit are nevoie de un sampon si un tratament pentru intretinerea culorii, deoarece structura parului este modificata in urma vopsirii. Tot asa, daca ai un par care a trecut prin mai multe procese chimice, atunci orienteza-te spre produse de reparare sau de hidratare. 

Samponeaza-ti parul de doua ori. Prima data, obiectivul este sa iti degresezi parul, apoi sa pui in actiune samponul. Prima spalare este gandita sa antreneze toate reziduurile, iar a doua samponare este menita sa curete in profunzime, motiv pentru care se formeaza si mai repede spuma aerata, curata, spune stilista Wella Professionals, Antoaneta Stoican. 

Ai rabdare cu clatirea. Nu iti clati parul imediat. Lasa spuma sa actioneze timp de unul sau doua minute si abia apoi lindeparteaza spuma. 

Cum si cat sampon folosesti? Distribuirea samponului se face astfel: iei o cantitate relativ mare de produs, pe care o distribui uniform pe toata suprafata capului, inclusiv pe contur, in spatele urechilor si a ceafei. Maseaza delicat, cu buricul degetelor, cu miscari circulare, iar apoi clateste din abundenta. In caz contrar, risti sa  iti ramana reziduuri pe scalp si sa te alegi cu o falsa  „matreata.”

Masca si tratamentul. Masca sau tratamentul se aplica obligatoriu pe par, de la ureche in jos, pe lungime si pe varfuri. Niciodata pe radacini! Inainte de a o aplica, sterge bine parul cu prosopul ca sa nu irosesti o cantitate prea mare de produs. Daca vrei sa potentezi efectul mastii, atunci acopera-ti parul cu un prosop cald, cata vreme actioneaza masca. Caldura face cuticula sa se deschida si ajuta tratamentul sa penetreze mai bine. La final, clateste parul din abundenta, insa nu cu apa fierbinte. sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img