miercuri, 24 aprilie, 2024

EXCLUSIV! Decizia BOR fata de Episcopul de Husi: “Nu a adus nicio proba in apararea lui”

Distribuie:

Publicat:

Joi si vineri, Comisia pentru Regulamente si Statut din cadrul Bisericii Ortodoxe Romane va analiza procedurile care se impun în cazul episcopului de Husi, reprezentantii Patriarhiei precizand ca nu s-au mai confrutat cu o astfel de situatie.

„Se studiaza in mod amanuntit statutul pentru ca este prima data cand ne confruntam cu un asemenea caz, trebuie analizate exact toate recomandarile regulamentelor si statutelor in cazul judecarii unui ierarh. Se vor analiza procedurile care se vor aplica in Sinodul Permanent. Aceasta Comisie pentru Regulamente si Statut pregateste intalnirea Sinodului Permanent, care a fost stabilit pentru 17 si 18 august. Sinodul Permanent va analiza cazul, probele care vor mai aparea pana atunci si concluziile pe care le va extrage si propunerile de sanctionare vor fi trimise catre comisia de disciplina a Sfantului Sinod”, a declarat, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu.

Reprezentantantul Patriarhiei a precizat ca episcopul de Husi, Corneliu Barladeanu, nu a adus, pana in acest moment, nicio dovada prin care sa isi demonstreze nevinovatia.

„Episcopul de Husi nu a adus nicio proba in apararea lui, doar a cerut o expertizare tehnica a inregistrarilor respective, lucru pe care il face o autoritate judiciara care are asemenea experti. Rezultatul acestei expertize, daca va fi gata pana atunci, va fi discutat de Sinodul din august”, a adaugat Vasile Banescu.

Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei i-a cerut episcopului de Husi, Corneliu Barladeanu, filmat in ipostaze compromitatoare, sa nu mai slujeasca pana la sedinta Sfantului Sinod.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img