marți, 16 aprilie, 2024

EXCLUSIV! Descindere cu jandarmi in cartierul lui Relu Fenechiu! Puscariasul a iesit din vila cu casca pe cap! Ce au gasit organele de control – FOTO, VIDEO

Distribuie:

Publicat:

• Jandarmii au calcat in cursul zilei de ieri pe santierul de la I.C. Residence, aflat in constructie la cativa metri de cartierul fostului deputat Relu Fenechiu • Au fost prezente si echipele de la Directia Antifrauda Suceava • Noul proiect imobiliar este controlat de Fenechiu prin locotenenti fideli, care apar in actele societatii ce dezvolta zona • Ieri-dimineata, Relu Fenechiu a dat raportul celor de la ANAF chiar daca nu are vreo calitate in acest proiect • Firma dezvoltatoare este controlata de Laura Ghibu, sotia lui Cristian Ghibu, omul de incredere al lui Relu Fenechiu • Reporterii BZI l-au contactat pe Fenechiu, dar la telefon a raspuns o femeie • “Nu are numarul asta. Va sun inapoi”, a spus femeia • Din datele detinute, ANAF verifica contractele angajatilor de pe santier, care nu ar respecta legile in vigoare • “Din 50 de muncitori nu cred ca au sase carte de munca. Sunt adusi din Letcani, Voinesti, Botosani, Suceava. Cei care vin de mai departe sunt cazati in modulele din santier”, spune un muncitor de la I.C. Residence

Ieri-dimineata, ora 10:00. In cartierul penalului Relu Fenechiu, I.C. Bratianu, era liniste. Brusc, apare o duba plina cu jandarmi si un autoturism de la Directia Antifrauda Suceava – ANAF. 
Acestia intra direct in santierul din fata cartierului lui Fenechiu, acolo unde se construiesc doua blocuri ce vor avea denumirea de I.C. Bratianu Residence. Toata lumea stie ca cele doua blocuri sunt construite tot de Fenechiu, dar prin interpusi, inca din perioada in care isi facea pedeapsa in puscarie. 

Imediat, cam somnoros, apare si Relu Fenechiu care a stat de vorba cu reprezentantii ANAF. 
Dupa putin timp a parasit santierul si s-a retras la domiciliu. Martorii din zona spuneau ca Fenechiu l-ar fi invitat pe unul dintre inspectorii ANAF la resedinta din cartier. 

Reporterii BZI au surprins la fata locului momentul in care inspectorii ANAF au descins impreuna cu echipajele de jandarmerie. 
“Pe bune, acum v-ati gasit si voi?”, a spus dirigintele de santier. Conform informatiilor detinute de BZI, ANAF ar fi verificat contractele de munca incheiate de constructor cu angajatii. Astfel, s-ar fi descoperit nereguli ce implicau munca la negru. 
Unul dintre angajati a povestit pentru BZI ca, de obicei, este vorba de acei muncitori necalificati care sunt adusi din localitatile din apropiere. 

Citeste si : Puscariasul Fenechiu a confiscat PNL Iasi. Organizatia i-a fost oferita la cheie la cateva zile dupa iesirea din puscarie! FOTO, VIDEO

“Din 50 de muncitori nu cred ca au sase carte de munca. Sunt adusi din Letcani, Voinesti, Botosani, Suceava. Cei care vin de mai departe sunt cazati in modulele din santier. Sunt adusi cu ziua sau cu saptamana. Normal ca sunt platiti la negru”, a spus un muncitor din santierul I.C. Bratianu Residence. 

Reporterii BZI au cerut un punct de vedere si de la Directia Antifrauda Suceava. “Nu va putem oferi detalii pentru ca este vorba despre date personale. Va rog sa faceti o cerere in baza legii 544”, au spus reprezentantii Directiei Antifrauda. 

S-au cerut detalii si dezvoltatorilor care au fost controlati de ANAF. “Marii ziaristi fac cerere la 577 (legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public -n.r.) si primesc un raspuns in scris”, au precizat reprezentantii dezvoltatorului imobiliar.

Citeste si : Lovitura soc pentru Relu Fenechiu, aflat in puscarie! A fost executat silit! Ce se intampla cu averea fostului baron liberal – GALERIE FOTO

Ce cauta Fenechiu pe santier?

In ultima perioada, a fost negata ideea ca Fenechiu ar avea vreo legatura cu santierul de pe I.C. Bratianu Residence. In acte, fostul deputat condamnat pentru coruptie nu apare ca beneficiar al investitiei. Insa, Fenechiu si-a lasat locotenentii sa se ocupe de aceasta afacere. Astfel, beneficiar al noului cartier este societatea Gamon Gym Club S.R.L., cu sediul in bulevardul Cantemir nr.7, ce are ca obiect de activitate “activitati de intretinere corporala”. 

In 2016, datele financiare arata o cifra de afaceri de 339.497 lei, cu un numar de doi angajati. La aceeasi adresa functioneaza sala de fitness New Power Gym. Dupa descinderea celor de la ANAF, controlul a fost efectuat si la sediul social al Gamon Gym Club din bulevardul Cantemir, acol unde functioneaza sala amintita. Pe langa calitatea de beneficiar al cartierului rezidential, Gamon Gym Club S.R.L. are si calitatea de constructor. Legatura cu Fenechiu este cat se poate de evidenta. 

In actionariatul societatii apare Laura Ghibu, sotia lui Cristian Ghibu. Acesta din urma este omul de incredere al lui Relu Fenechiu, care a ocupat functiile de director CFR, secretar de stat si director adjunct in Primaria Iasi, functii obtinute prin filiera PNL. In 2014, firma Fene Grup S.A., societate controlata de Fenechiu, se transforma in Engeko S.A., administrator desemnat fiind Globocon S.R.L. Aceasta din urma este administrata de Cristian Ghibu. 

Astfel, a fost facuta o transformare la suprafata, prin care Fenechiu nu mai are contactat direct cu firmele din portofoliu. Asta, mai ales ca problemele cu legea pentru Fenechiu deveneau din ce in ce mai acute. 
Reporterii BZI au incercat sa obtina un punct de vedere de la Relu Fenechiu, dar acesta nu a putut fi contactat. 

“Nu are numarul asta. Va sun inapoi”, a spus o femeie care a raspuns pe numarul de mobil al fostului deputat. Oficial, in acte, Gamon Gym Club S.R.L. este administrata de Antoaneta Beleca. Este vorba de nimeni alta decat sotia lui Catalin Beleca, fost comisar la Garda de Mediu, apropriat al fostului deputat Relu Fenechiu. 

Citeste si : Imagini incredibile cu Relu Fenechiu. S-a intors ca sef in PNL spre stupefactia a zeci de oameni inmarmuriti – FOTO, VIDEO

Cererea a fost facuta pe Fene Grup

Proiectul imobiliar a fost inceput de Relu Fenechiu inca din 2008, cand a existat Fene Grup. Astfel, in Consiliul Local a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ). 

“Se aproba Planul Urbanistic Zonal – Iasi, Zona Bucium, T135, adiacent cartier I.C.Bratianu, intocmit in vederea introducerii terenului in intravilan si extinderii cartierului I.C.Bratianu cu functiuni de locuinte individuale si colective si dotari pe teren proprietate privata persoana juridica. Suprafata terenului studiat prin PUZ este de 64993,18 metri patrati, conform contractelor de vanzare-cumparare nr.1921/2006, 3906/2002, 3909/2002, 3910/2002”, se arata in hotararea adoptata de Consiliul Local. 

Cum ramane cu datoriile?

Fostul deputat PNL a fost condamnat la 5 ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie in dosarul “Transformatorul“. A fost incarcerat in 2014 pentru un prejudiciu adus statului de 5,7 milioane lei. Deja, afacerile fostului deputat erau mutate. 

Culmea, in urma cu doua saptamani, Relu Fenechiu a fost eliberat conditionat. Dar ANAF nu a recuperat niciun leu din totalul prejudiciului. Ba mai mult, cu o atitudine sfidatoare, la finalul saptamanii trecute, Relu Fenechiu a participat la sarbatoarea comunei Rediu. A urcat pe scena, a luat cuvantul ca un veritabil politician. Insa, ca un politician care de curand a iesit din puscarie…    

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img