marți, 19 martie, 2024

EXCLUSIV! Dezastru pentru Lidl: A treia AMENDĂ din luna iulie! Este una uriașă

Distribuie:

Publicat:

Dezastru pentru unul dintre cei mai cunoscuți retaileri de pe piața locală! Gigantul Lidl a primit a treia amendă din această lună!

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor Brașov a sancționat din nou gigantul Lidl. Deși Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor le-a atras atenția, în mod repetat, reprezentanților marelui lanț de magazine, aceștia nu au luat în considerare avertismentul. Astăzi au primit o amendă uriașă: 70.000 de lei – aproximativ 15.000 de euro. Dezvăluirea ne-a fost făcută chiar de către șeful CRPC Brașov, Sorin Susanu.

La începutul acestei luni, o unitate Lidl de sub Tâmpa a fost amendată pentru practică înșelătoare, cu suma de 5.000 de lei. De ce? Magazinul a vândut nectarine „Made in România”, care, conform prețului expus la raft, erau din Spania, iar pe eticheta caserolei cu fructe era trecută ca țară de proveniență Grecia.

Zilele trecute, aceeași unitate a primit o amendă de 50.000 de lei, pentru că a recidivat. Astăzi însă, șeful de la Protecția Consumatorilor a lovit necruțător, după ce, ieri, a controlat la sânge o altă unitate Lidl din Brașov.

Sorin Susanu îi obligă pe șefii Lidl să mai scoată – nici mai mult, nici mai puțin – 70.000 de lei din buzunar, pentru aceeași practică înșelătoare. Magazinul respectiv a pus la vânzare piersici produse în România, cu țara de origine Grecia (foto 1).

Mai mult, Lidl-ul respectiv vinde și struguri bio (foto 2), care nu au nici în clin, nici în mânecă cu produsele bio, potrivit spuselor lui Susanu.

„Este inadmisibil, mai ales că am discutat cu oficialii Lidl și le-am atras atenția!”, a tunat comisarul-șef al ANPC Brașov, care ne-a promis că nu se va opri aici.

Așadar, în luna iulie, reprezentanții Lidl au fost loviți destul de tare la buzunar, ei primind amenzi în valoare totală de 125.000 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img