vineri, 26 aprilie, 2024

EXCLUSIV! Executorii judecatoresti s-au apucat de spart usile iesenilor! O femeie din cartierul Cantemir a fost scoasa cu jandarmii din casa. Apartamentul a fost vandut cu un pret de nimic

Distribuie:

Publicat:

Doua surori se lupta cu morile de vant ca sa-si recupereze un apartament din cartierul Cantemir • Chiar daca imobilul valora dublu, executorii au vandut apartamentul cu trei camere contra sumei de 30.000 de euro • Totul a pornit de la un credit de nevoi personale • Bancile au cerut intreaga suma, chiar daca a fost platita o buna parte din rate • Maria Mihai s-a trezit cu jandarmii in prag si cu usa sparta • "Consider ca este un abuz ce s-a intamplat. Cum sa executi apartamentul cand procesele nu sunt finalizate? Noi am cerut recalcularea debitului, am depus chitantele, sa se vada ca s-a platit. De ce nu au pus sigiliu pe casa pana la terminarea proceselor? Au vandut apartamentul cu 150.000 lei unui anumit Stefan Vornicescu, din Republica Moldova. In acest caz, sora mea Doinita este mandatar", povesteste Maria Mihai • Executorul Vladimir Zabolotnai nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere

Disperare pentru doua surori din Iasi, care s-au trezit cu apartamentul scos la licitatie. Recent, executorii judecatoresti, impreuna cu o gloata de jandarmi, au spart apartamentul din cartierul Cantemir. L-a pus in posesie pe Stefan Vornicescu, un tanar de 26 de ani, care a castigat licitatia organizata de alt executor. Femeile au acuzat faptul ca executorul a comis un abuz, deoarece litigiile in instanta nu au fost finalizate.

Mai mult, este destul de dubios si pretul final la care a fost adjudecata procedura. Apartamentul cu trei camere, cu o suprafata de aproape 70 de metri patrati, a fost vandut cu 150.000 de lei, aproape 30.000 de euro. Pretul este incredibil de mic, in conditiile in care, in aceeasi zona, un apartament similar se vinde cu un pret ce porneste de la aproape 50.000 de euro. Imobilul este situat in blocul P2, construit chiar la bulevard. Vanzarea a fost realizata de catre executorul judecatoresc Vladimir Zabolotnai, iar procedura a fost finalizata de catre un executor.

"Ofertantii sunt obligati sa depuna la dispozitia executorului judecatoresc, pana la termenul de vanzare, o cautiune reprezentand 10 la suta din pretul de pornire a licitatiei, atasand dovada de consemnare a ofertei de cumparare. Invitam pe toti cei care pretind vreun drept asupra bunului imobil oferit spre vanzare sa depuna in scris obiectiunile pana la termenul de vanzare, dupa care nu li se vor mai lua in consideratie obiectiunile", se arata in anuntul executorului judecatoresc Vladimir Zabolotnai, de la inceputul acestui an.

Executorul judecatoresc nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere. "Domnul Zabolotnai nu se afla la birou. Am sa-i transmit mesajul dumneavoastra", a spus un reprezentant al biroului executorului judecatoresc. Pana la inchiderea editiei, Zabolotnai nu a transmis un comentariu legat de organizarea licitatiei.

Totul a pornit de la doua credite

Apartamentul din Cantemir apartine Mariei Mihai, in varsta de 67 de ani. Totul a pornit de la doua credite de nevoi personale contractate de la CEC Bank si Unicredit Bank, in valoare de 50.000 de lei. A venit criza, a platit o parte din datorie, dar bancile au cerut executarea.

"In acea perioada eram contabila la gradinita. Am garantat creditul cu salariul de 2.500 lei. Guvernantii au taiat salariile, iar eu am fost nevoita sa ma pensionez. Am reusit sa platesc catre CEC 13.000 lei si catre Unicredit 6.000 lei. Pensia mi s-a facut de 780 lei, in conditiile in care ratele erau de 900 lei. Dar, bancile au cerut executarea pe suma integrala de la inceput. Am avut si poprire pe pensie. Cum sa ceri suma initiala, daca eu am platit o buna parte din datorie? Consider ca este un abuz ce s-a intamplat. Cum sa executi apartamentul, cand procesele nu sunt finalizate. Noi am cerut recalcularea debitului, am depus chitantele, sa se vada ca s-a platit. De ce nu au pus sigiliu pe casa pana la terminarea proceselor? Au vandut apartamentul cu 150.000 lei unui anumit Stefan Vornicescu, din Republica Moldova. In acest caz, sora mea Doinita este mandatar", povesteste Maria Mihai.

Citeste si: Patroana unui restaurant celebru din Iasi, la marginea prapastiei! Cu ajutorul judecatorilor a reusit sa blocheze vanzarea. Totul a inceput de la datorii enorme

Saptamana viitoare, magistratii de la Judecatoria Iasi vor analiza contestatia Mariei Mihai. Din toata aceasta afacere, femeia a ramas cu 100.000 lei, suma ce nu poate acoperi achizitionarea unui imobil decent. Aceasta este nevoita sa locuiasca in casa surorii.

CONTINUAREA PE BZI.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img