vineri, 29 martie, 2024

EXCLUSIV! Fetita diagnosticata cu cancer renal in faza avansata ai carei parinti i-au refuzat tratamentul a murit

Distribuie:

Publicat:

Din nefericire, in aceasta seara, Bianca Nedelcu din Raducaneni, diagnosticata cu cancer in faza avansata, ai carei parinti i-au refuzat tratamentul a murit. Copila suferea de o forma agresiva de cancer, iar sansele ei erau minime

Amintim mai jos povestea trista a fetitei de doar 9 ani din Raducaneni.

Fetita din Raducaneni, diagnosticata cu cancer in faza avansata, ai carei parinti i-au refuzat tratamentul, se stinge pe zi ce trece. Copila sufera de o forma agresiva de cancer, iar sansele ei sunt minime. Dupa lungi eforturi de convingere a parintilor de a duce copila la tratament, aceasta a fost transportata la un spital din Timisoara.

Medicii de acolo i-au facut toate investigatiile fetitei de noua ani si au decis ca, in faza in care se afla acum, cu o tumora care a metastazat, nu i se poate face un transplant medular, astfel ca aceasta isi va continua tratamentul de chimioterapie la Iasi, aproape de casa.
Intorsi acasa, se pare ca parintii refuza in continuare tratamentul, desi exista un ordin judecatoresc in acest sens.

"Lucrurile sunt foarte clare. Deja copilul este intr-o faza avansata a bolii in care metastazele s-au impanzit, deci sansele de supravietuire se reduc dramatic de la o zi la alta. Parintii au venit aici cu copilul, au utilizat resursele statului, au refuzat tratamentul, au jignit personalul si au plecat acasa. Noi notificam imediat Protectia Copilului ca sa se ocupe impreuna cu institutiile statului sa lamureasca situatia si sa intervina in forta pentru ca acest lucru nu poate continua. Exista o hotarare judecatoreasca prin care parintii sunt obligati sa continue tratamentul copilului", a declarat medicul Radu Terinte, manager al Spitalului de Urgenta pentru Copii "Sf. Maria" din Iasi.

Directia pentru Protectia Copilului prezinta alta varianta a situatiei

Reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Iasi sunt de alta parere. In cursul zilei de ieri, au facut o serie de precizari privind situatia fetitei.

"Avandu-se in vedere mediatizarea excesiva a cazului copilului Nedelcu Bianca Petronela, in varsta de 9 ani, domiciliata in sat Bohotin, comuna Raducaneni, dorim sa facem cateva precizari. In momentul de fata, respectiv luna ianuarie 2018, copilul este diagnosticat cu o forma grava si agresiva de cancer, recidivat a 3-a oara. Prognosticul medicilor specialisti este unul rezervat. Parintii, desi limitati ca educatie, nu pot fi acuzati de neglijarea nevoilor copilului. Au colaborat si s-au implicat in asigurarea tratamentului si ingrijirii copilului inca de la debutul bolii, iar acum, desi refuza chimioterapia de linie 3, colaboreaza cu medicul de familie si asigura tratamentul medicamentos al copilului. Nu se impune scoaterea copilului Nedelcu Bianca Petronela din mediul familial, avand in vedere ca starea psiho-emotionala a fetitei este influentata pozitiv de petrecerea timpului impreuna, in familie", au precizat reprezentantii Directiei.

DGASPC Iasi va interveni cu servicii suplimentare de consiliere pentru parinti si copil, pentru constientizarea parintilor ca, atunci cand copilul da semne de agravare a bolii, sa se adreseze cu incredere Spitalului de Copii Iasi. De asemenea, vor pune la dispozitia copilului servicii de paleatie la domiciliu, cu ajutorul echipei mobile, in urma recomandarilor medicilor specialisti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img