vineri, 29 martie, 2024

EXCLUSIV I Un atacant roman se află în probe la Bayern Munchen: “A vrut să-l vadă Miroslav Klose”

Distribuie:

Publicat:

Fiul Ruxandrei Dragomir-Ilie, Filip Ilie, a fost cooptat de Bayern Munchen pentru turneul amical Sukuzi Cup, desfăşurat la Budapesta. Legitimat în România la echipa Sport Team, fiul fostei jucătoare de tenis se află de mai mult timp în atenţia echipei U17 a bavarezilor, unde acum va fi monitorizat personal de noul antrenor al grupării, legendarul Miroslav Klose.

"El este încă junior, a fost chemat la al treilea stagiu de pregătire. A mai fost la un stagiu de antrenament şi la un stagiu de turneu. Deci a fost alături de echipa Bayern Munchen la un turneu, unde a fost titular în toate meciurile, a şi marcat, iar acum a fost chemat din nou. Poate va avea loc chiar o negociere. Vrea să-l vadă şi noul antrenor al echipei de juniori, Miroslav Klose. El în România joacă pentru Sport Team. Nu este o echipă foarte mare, dar el se simte foarte bine şi îi place să joace la această echipă.

El consideră că este timpul să facă un pas decisiv în cariera lui. În străinătate, dacă eşti bun, eşti bun, dacă nu, trebuie să mai aştepţi puţin. Eu mi-am dorit să-l îndrum către străinătate. S-au interesat şi două echipe din România de el, dar nu vă spun deocamdată care", a declarat Ruxandra Dragomir, în cadrul emisiunii ProSport LIVE.

Fost preşedinte al FRT, Ruxandra Dragomir a făcut parte dintr-o generaţie de excepţie a României, alături de Irina Spîrlea şi Cătălina Cristea. Piteşteanca în vârstă de 45 de ani a ocupat pe 15 august 1997 locul 15 WTA, cea mai înaltă clasare din carieră. A câştigat 11 turnee la simplu şi a fost sfertfinalistă la Roland Garros, în 19997, când a ratat penultimul act după ce a fost învinsă de prietena ei, croata Iva Majoli, fost număr 4 WTA.

În vârstă de 16 ani, fiul Ruxandrei, Filip Ilie, evoluează pe postul de atacant şi este unul dintre componenţii echipei naţionale U16. Într-un interviu acordat pentru Ziarul de Sport, Filip declara că marele său atuu îl reprezintă faptul că este ambidextru. De asemenea, fiul Ruxandrei Dragomir a mai spus că idolul său este brazilianul Ronaldo Nazario.

Miroslav Klose (39 de ani), a fost numit antrenorul echipei U17 de la Bayern Munchen în urmă cu o lună. Fostul atacant a renunţat la postul de secund pe care îl ocupa în naţionala Germaniei şi a semnat un contract valabil pe două sezoane cu Bayern. Trecut pe la Kaiserslautern, Werder Bremen, Bayern şi Lazio, Klose este cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale. La turneul final din 2014, în semifinala cu Brazilia, neamţul a marcat pentru 2-0, ajungând la 16 reuşite în cadrul Campionatelor Mondiale.

Ronaldo Nazario deţinea recordul până acel moment, având 15 goluri înscrise în cadrul celei mai prestigioase competiţii internaţionale. Germania s-a impus cu 7-1 în semifinala cu Brazilia, iar mai apoi a învins şi Argentina în finală, graţie golului marcat de Mario Gotze. De asemenea, Klose este cel mai vârstnic marcator din istoria competiţiei. 36 de ani avea "Salto-Klose" la momentul respecitv. A fost a patra Cupă Mondială la care neamţul a marcat, acesta fiind de asemenea un record absolut.

sursa: prossport.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img