vineri, 29 martie, 2024

EXCLUSIV! Iata documentul care a dus la excluderea primarului Mihai Chirica din PSD. Aceste secrete incendiare dinamiteaza politica ieseana!

Distribuie:

Publicat:

Primarul Mihai Chirica a fost sanctionat recent cu excluderea din PSD, partid sub sigla caruia a candidat la alegerile locale • Chirica si-a pierdut calitatea de membru de partid pentru o serie de iesiri publice impotriva colegilor de partid • Un raport stufos a stat la baza excluderii edilului din formatiunea politica • Mihai Chirica, alaturi de viceprimarul Gabriel Harabagiu si fostul deputat Sorin Iacoban, au fost sanctionati de Biroul Permanent Judetean cu o majoritate covarsitoare de voturi  

Filiala ieseana a Partidului Social Democrat a intrat intr-o noua etapa. Biroul Permanent Judetean (BPJ) al PSD Iasi a decis zilele trecute excluderea din partid a primarului Mihai Chirica, dar si a viceprimarului Gabriel Harabagiu si a fostului deputat Sorin Iacoban. Acestia au fost acuzati ca nu au respectat linia partidului si ca au atacat constant conducerea centrala a formatiunii.

De altfel, saptamana trecuta, Comisia de Etica, Integritate si Arbitraj din cadrul PSD Iasi a decis cu majoritate de voturi excluderea celor trei, pe baza unui raport stufos ce a fost inaintat BPJ.

Raportul cu pricina arata care au fost pasii ce au dus la excludere si care au fost afirmatiile edilului Mihai Chirica care au lezat partidul. Cotidianul BUNA ZIUA IASI prezinta in randurile de mai jos concluziile luate de Comisia de Etica a PSD Iasi.

"Comisia de investigare a Comisiei de Etica, Integritate si Arbitraj a consultat o parte din declaratiile d-lui Chirica Mihai, aparute în mijloacele de informare în masa, în perioada 23 februarie 2017- iunie 2017, constatând ca d-sa a continuat sa aiba aceeasi atitudine de nesocotire a disciplinei de partid, nerespectând linia generala a partidului si agenda politica a acestuia si dupa ce a fost sanctionat de forul ierahic superior. Asemenea manifestari rezulta dintr-o serie de publicatii. Astfel, în articolul intitulat, Mihai Chirica descrie cum decurge o executie în CEx-ul PSD: <>. D-l Chirica a declarat: ,<>. În perioada premergatoare prezentarii motiunii de cenzura initiata de PSD împotriva Guvernului Grindeanu, din luna iunie 2017, D-l Chirica Mihai a facut declaratii în spatiul public, fara a avea acordul celorlalti membri PSD din Organizatia municipala Iasi sau sa fi informat Organizatia Judeteana a PSD Iasi", se arata in raportul Comisiei de Etica, Integritate si Arbitraj din PSD Iasi.

Iesirile in mass-media au fost sanctionate

In continuare, cei din Comisia de Etica prezinta pe larg declaratiile edilului impotriva motiunii de cenzura initiate de PSD pentru inlaturarea Guvernului Grindeanu. Au fost prezentate declaratii aparute in ziarele si pe site-urile din Iasi, in care Mihai Chirica ataca intentia PSD de a schimba Guvernul.

"Referitor la intentia de vot a parlamentarilor de Iasi privind motiunea de cenzura împotriva Guvernului Grindeanu, d-l Chirica Mihai a încercat sa puna presiune pe acestia, afirmând  ca: "Vor proceda complet gresit daca vor vota pentru motiunea de cenzura. Efectiv, vor compromite pe cei care i-au propus, si ma includ si eu aici, chiar daca decizia finala nu mi-a apartinut, si se vor compromite. Atitudinea de fronda a d-lui Chirica Mihai fata de politica PSD, a programului de guvernare al acestui partid,  iese cu pregnanta în evidenta si prin lansarea în spatiul public a unor cuvinte jignitoare la adresa membrilor din Comitetul Executiv National, cât si a celor din conducerea Organizatiei judetene  PSD Iasi. In raport, se prezinta si o parte a articolelor de presa unde Mihai Chirica a aparut cu declaratii impotriva celor din PSD, articole care au fost explicate de catre cei din Comisia de Etica. "Nici dupa aprobarea motiunii de cenzura împotriva Guvernului demisionar a lui Grindeanu de catre Parlamentul României, D-l Chirica nu a avut taria de a recunoaste lipsa de realism a sutinerilor sale, argumentând ca adoptarea cenzurii de motiune ar fi de fapt doar <> si nu o decizie prin care PSD a dovedit justetea masurilor luate prin retragerea sprijinului politic a lui Grindeanu, prezicând <>. (…) În continuare, aceeasi publicatie consemneaza: "Primarul Iasului, Mihai Chirica, unul dintre cei mai vehementi contestatari ai lui Liviu Dragnea, a sugerat ca va continua razboiul de gherila împotriva liderului PSD. (…) Fostul lider al PSD Iasi a reiterat ideea ca Dragnea si unii lideri apropiati ai lui (Olguta Vasilescu, Gabriela Firea, Codrin Stefanescu etc.) au confiscat partidul pentru <>. Au mai fost si alte astfel de articole, aparute în spatiul public, referitoare la actiunile d-lui primar Chirica Mihai prin care se dovedeste încalcarea prevederilor statutare de catre d-sa, Comisia apreciind ca fiind suficiente cele prezentate mai sus pentru a ajunge la o concluzie", se mai arata in raportul Comisiei.

O scrisoare a dinamitat tot

Membrii Comisiei de Etica, Integritate si Arbitraj au evidentiat si celebra scrisoare plecata de la organizatia municipala privind sustinerea Guvernului Tudose, de asemenea in contradictie cu ceea ce au vrut liderii de la centru. Comisia a analizat si a sustinut ca Mihai Chirica avea cunostinta de acea scrisoare, desi nu mai reprezenta vreun for de conducere al filialei.

"La data de 14 ianuarie 2018 a aparut în spatiul public Comunicatul de presa al Biroului executiv al Organizatiei municipale a PSD Iasi, semnat de d-nii Paul Corneliu Boisteanu, presedinte, Sorin Iacoban, presedinte executiv si Teodorescu Gabriel secretarul Biroului executiv, privind sustinerea Guvernului Tudose, fara respectarea prevederilor statutare, iar pe data de 23 ianuarie 2018, când a avut loc o sedinta a Biroului executiv al Organizatei municipale Iasi a PSD, d-l Chirica Mihai, care a participat în calitate de invitat, a semnat un Tabel nominal cu membrii Biroului Executiv Municipal… care si-au asumat Comunicatul de presa, desi nu mai are nicio functie pe linie de partid. Aceasta demonstreaza ca si d-lui a sustinut acest Comunicat de presa, în total dispret cu decizia Comitetului Executiv National al PSD, din 15 ianuarie 2018, care a votat cu o majoritate covârsitoare admiterea demisiei premierului Tudose si implicit a Guvenului PSD. În declaratia sa, consemnata în Procesul-verbal de sedinta al Comisiei din 6 februarie 2018, d-l Chirica Mihai confirma ca a fost consultat telefonic în ziua de 14 ianuarie 2018, de catre d-l Iacoban Sorin Avram, daca este bine sau nu sa mai intram într-o criza politica si toata actiunea a pornit în urma discutiilor cu d-l Tudose M, vicepresedinte BPN al PSD si care prognoza alta criza în PSD, punând în pericol guvernarea. În aceste împrejurari, s-a publicat un comunicat de presa, fara atac la persoana, ci de sustinere a Guvernului PSD.. Dupa cum lasa sa se înteleaga d-l Chirica se pare ca acest demers "a pornit în urma discutiilor cu d-l Tudose", dar nu ne precizeaza în ce împrejurari si conditii ar fi avut loc aceste discutii", se mai arata in raport.
Intregul raport al Comisiei de Etica, Integritate si Arbitraj spoate fi vizualizat aici, pe pagina www.bzi.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img