sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Exclusiv! Interventia politistilor in clubul Fratelli s-a lasat cu pagube uriase! Ca sa o dea la pace, patronul clubului de fite a platit aproape 50.000 de euro!

Distribuie:

Publicat:

Clubul Fratelli din Iași se află în centrul unui scandal cu totul neașteptat: ani la rând a ascuns încasările reale pentru a plăti taxe mai mici. Situația a fost descoperită în urma unei acțiuni a polițiștilor ieșeni. Pentru a scăpa basma curată, Cătălin Leahu, administratorul clubului, a promis că achita peste 200.000 de lei celor cu care a intrat în conflict. După semnarea contractului de tranzacție, unul dintre procese a fost stins la Tribunalul București

Situație delicată pentru patronul clubului de fițe Fratelli din Iași – după o vizită a polițiștilor, s-a descoperit că ascundea documentele contabile care atestă încasările lunare. În funcție de aceste încasări, orice club din România trebuie să achite un procent către Uniunea Producătorilor de Fonograme din România (UPFR). Acești bani reprezintă practic taxa pe care o plătesc cluburile pentru că difuzează în spațiul public diferite piese muzicale care sunt protejate de drepturile de autor. Există o taxă lunară în valoare de 1,5 la sută din încasări. De obicei, reprezentanții UPFR nu verifică la Finanțe încasările cluburilor, ci se bazează doar pe declarațiile pe propria răspundere ale administratorilor. În acest caz, Cătălin Leahu, administratorul clubului a înregistrat date fictive încă de la deschiderea clubului până în anul 2018. Reporterii BZI nu dețin date cu privire la modalitatea în care procedează în prezent.

continuarea pe bzi.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img